Szoboszlai-gól és Real-blama a Bajnokok Ligájában

A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában a Salzburg 2-2-t játszott a Lokomotív Moszkvával, míg a Real Madrid hazai pályán kapott ki a Sahtar Donecktől.

Magyar Nemzet
2020. 10. 21. 20:50
Sahtar Doneck, Szoboszlai
Salzburg, 2020. október 21. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg a korábbi Vidi-edző, Marko Nikolics csapatát, a Lokomotív Moszkvát fogadta a Bajnokok Ligája A csoportjában.

A találkozón a hazai mezőnyfölény ellenére az oroszok szerezték meg a vezetést Eder fejesével. Amikor már úgy tűnt, hogy hátránnyal vonul az öltözőbe a Salzburg, akkor jött bombagólja – Guilhermének esélye sem volt!

Szoboszlai Dominik a tavalyi BL-csoportkör nyitányán is gólt szerzett – akkor a belga Genk ellen. Korábban még egyetlen magyar labdarúgó sem talált be két különböző Bajnokok Ligája-idényben is.

A második félidőt nagy lendülettel és szerencsés góllal kezdte az osztrák csapat: Zlatko Junuzović megpattanó lövése már 2-1-es hazai vezetést jelentett. A Salzburg azonban nem tudta eldönteni a mérkőzést, a moszkvaiak pedig Liszakovics fejesével pontot mentettek.

A másik, 19.00-kor kezdődött mérkőzésen a Sahtar Doneck az első félidőben sokkolta a Real Madridot: az ukránok 3-0-s előnnyel vonulhattak az öltözőbe!

A második játékrészben magához tért a királyi gárda, negyed óra alatt ledolgozott két gólt a hátrányából, a ráadásban pedig úgy tűnt, ki is egyenlít, azonban a videóbíró les miatt közbeavatkozott. A Sahtar így mindhárom pontot elvitte Madridból.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport:

Salzburg–Lokomotív Moszkva 2-2, gól: Szoboszlai 45., Junuzovic 50., ill. Eder 19., Liszakovics 75.

B csoport:

Real Madrid–Sahtar Doneck 2-3, gól: Modric 54., Vinícius 59., ill. Tete 29., Varane 33. – öngól, Szolomon 42.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.