Keszthelyi-show Kanada ellen

A Koreai Köztársaság elleni történelmi 64-0 után kedden már komoly mérkőzést vívott a dél-koreai Kvangdzsuban, a vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott, de Kanadát is sikerült legyőzni, 15-14-re. A csapatkapitány Keszthelyi Rita góljainknak majdnem a felét dobta, hetet, két meccs után tizenkét gólos, akárcsak Rebecca Parkes, ők ketten versenyben lehetnek a gólkirályi címért.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2019. 07. 16. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve a budapesti világbajnokságon, a Margitszigeten hidegzuhany érte a magyar női vízilabda-válogatottat, amikor a negyeddöntőben 6-4-re kikapott Kanadától. Azon a mérkőzésen Monika Eggens, az észak-amerikaiak legjobbja öt gólt lőtt, most mindössze egyre futotta az erejéből, és nem biztos, hogy ezért, de 15-14-re legyőztük Kanadát a B csoport rangadóján.

Sokáig úgy tűnt, simán hozzuk a győzelmet, hiszen többször is négy góllal elhúztunk – 12-8-ra, majd 14-10-re – a végig pazarul játszó, négy emberelőnyös helyzetet és három ötméterest értékesítő csapatkapitány, Keszthelyi Rita vezérletével. Csakhogy az utolsó negyedben Joelle Bekhazi góljával és két gólpasszával egy gólra feljött az ellenfél – ekkor már Magyari Alda védett -, ám amikor 14-13 után Keszthelyi bevert egy emberelőnyt, azt hittük vége a meccsnek. De nem, a végjátékban Rybanskát piros lappal végleg kiállították, majd 27 másodperccel a lefújás előtt McKee góljával 15-14-re megint feljött az ellen. A hátra lévő időben azonban már nem adtuk ki a kezünkből a labdát, azaz nem volt lehetőségük az egyenlítésre a kanadaiaknak. A győzelmünkkel eldőlt, hogy csütörtökön hajnali fél hétkor (magyar idő) az oroszokkal a csoportelsőségért játszunk.

A szoros eredményben az is közrejátszott, hogy a horvát és a görög bíró Kanadának 13, nekünk csak 9 emberelőnyt adott.

Bíró Attila szövetségi kapitány: – Sokkal simábban, négy-öt góllal kellett volna nyernünk, de ettől függetlenül örülök a győzelemnek. A végére egy kicsit elfáradtunk, ezért tudott felzárkózni az ellenfél. Óriási szívvel játszott a csapatom, ezért győztünk.

Kisebbfajta szenzáció, hogy az általunk világrekordot jelentő 64-0-ra legyőzött Dél-Korea csak 30-1-re kapott ki az oroszoktól, és Daseul Kyung révén gólt is tudott szerezni!

B csoport: Magyarország-Kanada 15-14 (3-2, 5-4, 5-3, 2-5). Magyarország: Gangl – Szilágyi 1, Parkes 1, Gurisatti, Rybanska 1, Horváth Brigitta, Illés, Keszthelyi 7, Leimeter 1, Gyöngyössy 2, Tóth-Csabai 1, Vályi 1, Magyari (kapus); Oroszország-Dél-Korea 30-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.