Tartalékosan is éremért

A belgrádi Tasmajdan-uszoda a vízilabdasport második számú szentélye. (Hogy melyik az első, azt szerénységből nem említjük.) Mától itt rendezik a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjét, amelyen együttesünk nem a legerősebb összeállításában ugrik vízbe. Persze — ahogy Märcz Tamás szövetségi kapitány fogalmazott — a magyar válogatott sohasem lehet annyira tartalékos, hogy legalább az éremszerzést ne célozza meg.

Ch. Gáll András
2019. 06. 18. 13:19
null
Kállay Márk 33 évesen mutatkozhat be a válogatottban Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság járja egy mondás, miszerint a negyven az új húsz, ezzel arra célozva, hogy az öregedés folyamata átértékelődött, s napjainkban az élet legtöbb területén kitolódott az életkor. Így fordulhatott elő, hogy a BVSC-s Pásztor Mátyás tavaly 31 évesen lehetett újonc a válogatottban, most pedig a krisztusi korban lévő Kállay Márk, a Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros balkezese kapott meghívót Märcz Tamástól.

– Kállay 33 évesen is erőssége volt a Fradinak a BL-döntőn, s mivel nekem az az elvem, hogy csak a teljesítmény számít, nem pedig az életkor, szemrebbenés nélkül beválogattam. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztos lenne a helye a világbajnoki csapatban, de nyitva áll előtte a kapu – mondta Märcz kapitány az újoncáról.

A keretből hiányoznak az igazán nagy nevek, tizenkét kerettag (Nagy Viktor, Angyal ­Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő) a Margitszigeten készül, míg Belgrádban a következők alkotják a csapatot: Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely (kapusok), Bátori Bence, Bedő Krisztián, Dőry Farkas, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Dávid, Kállay Márk, Kovács Gergő, Német Toni, Pásztor Mátyás, Várnai Kristóf.

Kállay Márk 33 évesen mutatkozhat be a válogatottban
Fotó: Mirkó István

– A kvangdzsui világbajnokságra 13 játékost lehet nevezni, a vb-t megelőző edzőtáborba, Japánba 14 pólóst viszek, közülük egy már nem utazik Koreába. Nem mondanám, hogy gyenge csapattal veszünk részt a világliga-szuperdöntőn, ezek a pólósok kiérdemelték a kerettagságot, és vannak annyira jók, hogy bekerülhessenek az elődöntőbe. Ott pedig már majdnem biztos az éremszerzés – tette hozzá a kapitány.

A mieink csoportmeccsei így következnek: kedd, 15.45: Magyarország–Kanada; szerda, 16.45: Magyarország–Spanyolország; csütörtök, 15.45: Magyarország–Japán; péntek: negyeddöntők (első a negyedikkel, második a harmadikkal); szombat: elődöntők; vasárnap, 19.15: a 3. helyért; 21.00: az első helyért. A B csoportot Horvátország, Szerbia, Ausztrália és Kazahsztán alkotja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.