Teljesen veszélytelenek egymásra a futballisták a Bundesligában

Gulácsi Péter szerint a Bundesligában nincsenek, nem lehetnek veszélyben a futballisták, de példát kell mutatniuk a társadalomnak. Az RB Leipzig kapusa reméli, a hírekkel szemben nem kell december végéi zárt kapuk mögött játszani.

2020. 05. 20. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Skype-on keresztül kapcsolódott be a magyar sport több illusztris szereplőjének részvételével, az Utánpótlássport műhely szervezésében tegnap megrendezett a Hogyan tovább, magyar sport? online konferenciába, melynek keretében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is elmondta a véleményét.

Babos a bokszot is kipróbálta

Babos Tímea a nap során a hét végi teniszverseny felvezető sajtótájékoztatóján már beszélt arról, hogyan élte meg az elmúlt két hónapot, s miként készül az újrakezdésre.

A konferencián is elmondta, hat héten át nem fogott kezébe teniszütőt, ellenben több sportágat kipróbált, köztük a bokszot is.

Gulácsi visszavárja a nézőket

Gulácsi Péter Németországból jelentkezett be, s elárulta, az ő élete is jelentősen átalakult.

– Szezon közben gyakran heti két meccs van, olyankor keveset vagyok itthon, hiszen a meccs előtti és a Bajnokok Ligájában a meccsnap is kiesik. Az utóbbi két hónapban viszont sokat lehettem otthon, sok időt tölthettem együtt a tizenegy hónapos kisfiammal – beszélt a családi életéről Gulácsi, hozzátéve, hogy még a mosásból, főzésből, takarításból is kivette a részét, a fürdetés pedig az ő feladatává lépett elő.

A futballban életbe léptetett biztonsági szabályokról így beszélt:

– A stadionba menet már a buszban maszkot kell viselnünk, az egymás melletti zuhanyt, mosdót nem használhatjuk, nem vonulhatunk ki együtt a pályára, a lelátón a cserejátékosoknak is be kell tartani a másfél méteres biztonsági távolságot. Ezeknek az intézkedéseknek inkább a példamutatás szempontjából van jelentőségük, hiszen a meccs előtti napon mindenkit tesztelnek, utána nem mehetünk haza, együtt töltjük az éjszakát, csak az játszhat, aki negatív. Tehát csupa negatív ember találkozik egymással, akik egymásra teljesen veszélytelenek.

Gulácsi elmondta, ezekben a hetekben kiderült, hogy mégis csak magát a játékot szeretik a legjobban, nem a vele járó előnyöket, hiszen az első edzésnek úgy örültek, mint amikor a gyerekek lemennek a grundra. Elárulta, a jelenlegi tervek szerint egészen az év végéig csak zárt kapus mérkőzéseket lehet rendezni.

– Személy szerint én ezt nehezen tudom elképzelni – jegyezte meg.

Szilágyi: Kényszerpihenő a felkészülés finisében

– Igen, így igaz, azon az estén, amikor bejelentették az olimpia elhalasztását, hamburgert rendeltem vacsorára... – erősítette meg a szóbeszédet a kétszeres olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron. – Az első napokban nagyon nehéz volt elfogadni a döntést, még ha tudtam is, hogy jó döntés született, én is így tettem volna. A felkészülés finiséből kellett kényszerpihenőre váltani, ami nem volt könnyű. Mostanra már feldolgoztam a halasztást, s van még idő arra, hogy ismét nekiduráljam magam.

Jelenlegi életéről elmondta, megpróbál pozitív lenni, s kiélvezni azokat a dolgokat, amelyekre korábban kevesebb ideje jutott.

– Szinte 0-24 órában együtt vagyok a feleségemmel, emellett sokat olvasok, sorozatokat nézek, s persze mozgok, erőnléti edzéseket végzek, s a jövő héten végre a vívóedzések is megkezdődnek. Biztos vagyok benne, hogy kisgyerekként fogok csapkodni a karddal – élt érzékletes képpel, mennyire várja, hogy ismét fegyvert ragadhasson.

A konferencián megszólalt még Dénes Ferenc sportközgazdász, a Digitális Sport Tudásközpont vezetője, dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének vezetője, dr. Téglásy György, a Sportkórház megbízott orvosigazgatója, a kosárlabda-, az öttusa- és a vívó-válogatott keretorvosa, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, Román Gergely, a Decathlon Magyarország online kereskedelmi igazgatója, Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Petrov Iván, az utánpótlás-úszóválogatott szövetségi kapitánya, a Győri Úszó SE vezetőedzője, Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, két sportoló gyerek édesapja, Ballai Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. sportfőigazgatója, valamint Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség végrehajtó bizottságának tagja, A résztvevőknek Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője volt a beszélgetőpartnere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.