Kurtára sikerült Federer visszatérése, Dubajban már nem indul

Roger Federer nem indul a vasárnap kezdődő, 1,9 millió dollár (581 millió forint) összdíjazású dubaji kemény pályás tenisztornán.

Forrás: MTI2021. 03. 12. 12:24
Roger Federer
epa09065797 A handout photo made available by beIN Sports of Roger Federer of Switzerland arriving for his match against Daniel Evans of Great Britain at the Qatar Exxonmobil Open in Doha, Qatar, 10 March 2021. EPA/Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN Sports SHUTTERSTOCK OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes, 39 éves, svájci játékosnak a Dohában zajló torna szerdai nyolcaddöntője volt az első tétmérkőzése azóta, hogy tavaly január 30-án elveszítette az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjét. Azóta két térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári Australian Opent még kihagyja, és Katarban tér vissza. Federer szerdán három szettben legyőzte a brit Daniel Evanst, majd a csütörtöki negyeddöntőben három játszmában kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvilitől. Ezt követően kijelentette, pénteken dönti el, hogy részt vesz-e a vasárnap kezdődő dubaji tornán.

„Nagyon jó volt visszatérni az ATP-sorozatba, minden percet imádtam, amit játékkal tölthettem Dohában” – írta közösségi oldalán Federer.

Hozzátette, köszönettel tartozik hűséges csapatának, amely segítette a visszatérését, de úgy döntött, most az a legjobb számára, ha visszatér az edzésekhez, ezért visszalépett a dubaji tornától.

Az ugyancsak húszszoros Grand Slam-tornagyőztes csütörtökön jelentette be, hogy sérülés miatt nem lesz ott a dubaji ATP 500-as versenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.