Teniszeredménnyel feledtették a csalódást

Az Atalanta a Serie A 33. fordulójának nyitómeccsén 6-2-re kiütötte a Bresciát, és feljött a 2. helyre.

Ch. Gáll András
2020. 07. 15. 7:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teniszeredménnyel feledtette az Atalanta azt a csalódást, amit a Juventus otthonában igazságtalan és szívet tépő körülmények között kialakult 2-2-es döntetlen jelentett.

A bergamóiak a Serie A 33. fordulójának nyitómeccsén 6-2-re kiütötték a Bresciát, és feljöttek a második helyre, hatpontnyira a Juventus mögé. Persze a többi csapat még nem játszott.

Gasperini fiait nem lehet megingatni
Fotó: Atalanta.it

Gian Piero Gasperini, az Istennő (ez a csapat beceneve, La Dea) edzője attól tartott, hogy a szombati balszerencsés 2-2 a Juventus otthonában (két véleményes tizenegyes, egyenlítő gól a 89. percben) nyomot hagy a csapat formáján, de ezt az Atalantát nem lehet megtörni. Utóbbi tizenhárom mérkőzésén ez volt a tizenkettedik győzelme egy döntetlen mellett, ha a bajnokikat nézzük, akkor tizenegyből tíz.

A horvát Mario Pasalic már a második percben lapos lövést küldött a bal sarokba, amit Torregrossa már a 8. percben kiegyenlített. Ám a 25. percben az ezen a mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot viselő Marten de Roon kapásból gyönyörű gólt lőtt a hosszúba (2-1), aztán a 28., majd a 30. percben jött az ukrán Malinovszkij bombája, majd a kolumbiai gólzsák, Duván Zapata fejese, és máris 4-1 állt az eredményjelzőn. A végeredményt Pasalic duplája után Spalek állította be a 83. percben.

Az Atalanta tizenhárom meccs óta veretlen a Serie A-ban, már 93 szerzett gólnál tart, 26-tal többet rúgtak a bergamóiak, mint az utóbbi nyolc év bajnoka, a Juventus. Pasalicnak egyébként ez volt az első mesterhármasa profi karrierje során. „Ez életem legboldogabb pillanata – nyilatkozta a 25 éves, Németországban született Pasalic. – Már kilencven gólnál többet rúgtunk, és a Juventus ellen bebizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfelei vagyunk. És állítom, hogy még ennél is jobban tudunk játszani!„

Gasperini remekül rotál, öt helyen megváltoztatta a Juventuis elleni kezdő tizenegyét, a játékmester Alejandro „Papu” Gómez, a kis argentin zseni például végig a padon ült, ahogy a sérüléséből lábadozó szlovén Josip Ilicic és az otthonában balesetet szenvedő Luis Muriel is csak néző volt.

„Nem azért rúgunk ilyen sok gólt, hogy megalázzuk az ellenfelet – mondta Gasperini a meccs után. – Egyszerűen nem tud leállni ez a csapat. Már tavaly is mi rúgtuk a legtöbb gólt a Serie A-ban, idén még gólerősebbek lettünk, és minden meccsen más játékos játssza a vezető szerepet. Ezúttal Pasalic volt a gólzsákunk. Sokat lendített a csapat játékán a BL-szereplés, úgy gondolom, hogy az augusztus 12-i, Paris Saint-Germain elleni negyeddöntőnkre úgy tudunk a legjobban felkészülni, ha a hátralévő öt bajnokinkon mindent beleadunk.”

Szombaton a 34. fordulóban a Hellas Veronát fogadja az Atalanta, ami pikáns meccs lesz, mert a vendégek edzője az az Ivan Juric, aki 2016-ban Gasperini másodedzője volt, amikor az ősz mester a Genoa kispadján ült.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.