Tökéletes góltalanság: kupadöntő a zebrák jutalma

A Juventus az idegenbeli 2-1-es sikert követően hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott az Inter ellen, így ismét bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 22:57
Juventus FC vs Udinese Calcio
epa08917836 Juventus' coach Andrea Pirlo (C) celebrates the win with his players at the end of the Italian Serie A soccer match Juventus FC vs Udinese Calcio at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 03 January 2021. EPA/ALESSANDRO DI MARCO Fotó: Alessandro di Marco Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olasz Kupa elődöntőjének milánói felvonásán az Inter baklövéseiből kovácsolt előnyt magának a hazai visszavágóra a Juventus. A taktikai és gólelőnnyel a második meccsen kiválóan élt Andrea Pirlo csapata. perc

A Juventus az első félidő elején hosszú perceken át adogatta a labdát, komolyabb kapura törési szándék nélkül. Gólveszélyt leginkább egyéni akciói jelentettek a torinóiak játékában, de ők nem is voltak rászorulva a gólparádéra.

Amikor az Inter a kapu közelébe jutott, akkor pedig rendre blokkoló zebramezes védőben akadt el a labda, Gianluigi Buffonnak nagyon keveset kellett védenie. A második félidőre a milánóiak egyre frusztráltabbá váltak, ami sok pontatlanságot eredményezett a támadásépítésben, ezáltal még kevesebb gólhelyzetet.

A Juventus számára tökéletes góltalanságot hozó kilencven perc azt jelentette, hogy 2-1-es összesítéssel a torinói csapat jutott a fináléba. 2015 óta mindössze egy Olasz Kupa-döntőt rendeztek a Juve nélkül, míg az Inter 2011-es végső sikere óta vár hiába az újabb fináléra. Pedig amióta 2010-ben bevezették az egymeccses döntőt, most először nem a római Olimpiai Stadion, hanem a milánói San Siro lesz a helyszín. A Milant éppen az Inter ütötte ki az előző sorozatban, így nem lesz hazai döntős.

A Juventus ellenfele a májusi fináléban az Atalanta vagy a Napoli lesz. Ez a két csapat szerdán 0-0-ról folytatja párharcát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.