Cristiano Ronaldo büntetett, majd mérgelődött

A Juventus hátrányból fordítva 2-1-re nyert az Inter otthonában az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán. Cristiano Ronaldo büntetőből, majd az üres kapuba is gólt lőtt.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 9:50
Cristiano Ronaldo of Juventus Fc  celebrate after scoring a
Cristiano Ronaldo Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is elérte, amit akart Fotó: Marco Canoniero Forrás: LightRocket via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a két csapat januári bajnokiját viszonylag simán nyerte, az Inter az Olasz Kupa elődöntőjében is hamar vezetést szerzett a Juventus ellen. Lautaro Martínez lövésébe Gianluigi Buffon csak belekapni tudott.

A végeredmény mégis a Juventus számára lett kedvező: előbb VAR-percek után büntetőből egyenlített majd a portugál lecsapott az Inter hátsó alakzatának kapitális hibájára is: Alessandro Bastoni bizonytalan volt, Samir Handanović pedig világ körüli útra indult.

Ronaldo két gólja ellenére sem elégedetten fejezte be a mérkőzést, mivel Andrea Pirlo az utolsó negyedórára lecserélte.

Több gól már nem született a mérkőzésen, Antonio Conte bosszankodhatott, hiszen játékban ezúttal sem kerekedett együttese fölé a Juventus, mégis hátrányból várhatja a torinói visszavágót az Inter.

– Mérhetetlenül csalódottak vagyunk, mert a Juventusnak nem kellett megdolgoznia a két gólért. Nem is emlékszem, hogy Handanovićnak védenie kellett volna. Két óriási hibával odaajándékoztuk a vezetést, utána pedig hiába dolgoztunk ki helyzeteket, nem tudtuk kihasználni azokat, ami visszatérő probléma az idényben. A játék képe ugyanaz volt, mint a bajnoki meccsen, sajnos az eredmény viszont teljesen máshogy alakult, így nagyon nehézzé tettük a helyzetünket a visszavágó előtt – dohogott az Inter vezetőedzője.

Kollégája, Andrea Pirlo egészen más oldalról közelítette meg a mérkőzést.

– Megtanultuk a leckét, amit a bajnoki meccs jelentett. Megfelelően felkészültünk és koncentráltunk, mindenki helyes hozzáállással játszott. Ronaldo pedig ma is bebizonyította, mennyire fontos játékos számunkra. De még nem értünk el semmit, a visszavágó hátravan.

A párharc torinói mérkőzését február 9-én, kedden rendezik, addig az Interre a Fiorentina elleni pénteki meccs, a Juvéra a Roma elleni szombati rangadó vár a bajnokságban. Az Olasz Kupa másik ágán az Atalanta és a Napoli küzd a döntőbe jutásért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.