Tokmac apa lesz, és továbbjutást ígér a BL-ben

Tokmac Nguen, a Ferencváros labdarúgója az előzőeknél is keményebb idényre számít. A Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában egyértelműen továbbjutást remél a svéd Djurgarden ellen. A kenyai születésű norvég játékos jól érzi magát Budapesten, mint mondta, szeretet veszi körül, s nagy változás előtt áll, októberben apa lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 12. 12:20
null
Tokmac (felül) biztos pont a Fradiban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyerekkoromban kerültem Norvégiába, így a többieknél vélhetően jobban ismerem a skandináv futballt, a Djurgardent sem kell bemutatni – mondta Tokmac a Nemzeti Sportnak. – Nem követem hétről hétre az eredményeit, de tudom, hogy Svédország egyik legerősebb csapatáról beszélünk, egyik ország élvonalában sem lehet véletlenül bajnokságot nyerni. Támadó szellemű csapatként él a köztudatban, a minőség is inkább az elöl játszó futballistákat jellemzi. Hátul nagyon figyelnünk kell, ám ha kitámadnak, megnyílik a terület előttünk. Minden esélyünk megvan a továbbjutásra.

Tokmac (felül) biztos pont a Fradiban
Fotó: Mirkó István

A jövő szerdai BL-selejtezőt persze még megelőzi az MTK elleni pénteki bajnoki rajt.

– Bár az újonc otthonában lépünk pályára, a csapattársaim figyelmeztettek, hogy az MTK-t a múltja miatt sem szabad tipikus feljutóként kezelni, a klub az élvonalhoz tartozik, a Magyar Kupa legutóbbi kiírásában ráadásul az elődöntőig menetelt. Vagyis a nyitány minden lesz, csak könnyű nem. Ráadásul érzésem szerint a mostani idény az előzőnél is keményebb lesz. A Fehérvár kétszer végzett mögöttünk, márpedig a csalódott, sikeréhes és erős ellenfélnél nincs kellemetlenebb vetélytárs.

Tokmac a magánéletéről is beszélt.

– Amikor a Norvégiából érkező barátaim meglátogatnak, mindig elképednek, mekkora szeretet vesz körül, és hogy milyen sokan tudják, ki vagyok. Eleinte nekem is újdonság volt, hogy az egész országban felismerik az arcom, gratulálnak, vagy éppen csak egy aláírást kérnek. A hétköznapokban is érezzük, mit jelent a Ferencvároshoz tartozni, és jólesik, hogy olykor elég csak elmenni vacsorázni ahhoz, hogy a külvilágtól kapott szeretetből motivációt merítsünk.

Tokmac 26 évesen apai örömök előtt áll.

– A páromat októberre írták ki az orvosok, s vélhetően fiunk születik. A többieknek már viccelődtem azzal, hogy biztosan futballista lesz, de nyilván semmit sem szeretnék erőltetni. Biztosan lát majd futballozni, majd eldönti, tetszik-e neki, amit csinálok, vagy sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.