A német olimpiai válogatott a lefújás előtt levonult a pályáról

Öt perccel a vége előtt megszakadt a német és a hondurasi olimpiai válogatottak felkészülési mérkőzése a japán Wakayamában. A németek egyik védője, Jordan Torunarigha szerint rasszista inzultus érte az ellenfél egyik játékosa részéről, ezért az egész csapat levonult a pályáról. A hondurasiak bocsánatot kértek és félreértésre hivatkoztak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 17. 16:31
Jordan TORUNARIGHA
firo: 21.03.2019, Fuvuball, U21 friendly match, season 2018/2019, U21, Germany - France duels, Jordan TORUNARIGHA, GER, Germany, Jonathan BAMBA, FRA, France, (Photo by firo Sportphoto/Christopher NEUN / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: FIRO SPORTPHOTO/CHRISTOPHER NEUN Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő hét végén már javában zajlanak majd a tokiói olimpia labdarúgó-mérkőzései. A csapatok zöme már a helyszínen akklimatizálódik, és készül a tornára, és ezt most egy kisebb botrány zavarta meg. A német válogatott Hondurasszal játszott felkészülési meccset, amely öt perccel a vége előtt megszakadt, mert az európai együttes levonult a pályáról.

A két csapat zárt kapuk mögött mérkőzött meg Wakayamában, Honduras szerzett vezetést, majd Németország Felix Uduokhai góljának köszönhetően egyenlített a hajrában. Öt perc volt hátra, amikor a németek egyik védője, Jordan Torunarigha összetűzésbe keveredett az ellenfél több labdarúgójával. Stefan Kuntz, az olimpiai válogatott edzője beszaladt a felháborodott játékosához, aki közölte vele és a társaival, hogy a meccsen nem először rasszista megjegyzést kapott, mire mindannyian úgy döntöttek, hogy együttesen elhagyják a pályát, és nem hajlandók tovább játszani.

 

 

Stefan Kunz szerint az egész hondurasi csapat odament hozzájuk a kispadhoz, és valamennyien bocsánatot kértek, félreértésre hivatkoztak, és ezzel az ügy véget ért.

– Jordant az első pillanattól fogva támogatták a társai, megölelték, éreztették, hogy mellette állnak, ami szemlátomást boldoggá tette – zárta le a beszámolóját Stefan Kunz. – Nagyon felzaklatta az eset, de később megnyugodott, és már viccelődni is tudtunk a történteken.

 

Jordan Torunarigha (balra) mellett kiálltak a csapattársai
Fotó: Europress/AFP

 

A hondurasi szövetség a közösségi oldalán közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy félreértés történt. A 23 esztendős Jordan Torunarigha egyébként a berlini Hertha futballistája, és a klubban ő Dárdai Márton nagy vetélytársa a védelemben. Az érzékenységét nyilván fokozta, hogy nem először érte rasszista indíttatású inzultus: tavaly februárban a Schalke szurkolói találták meg így, amiért a klubjukat a német szövetség ötvenezer euróra büntette meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.