Tovább erősödhet a szerb vonal az Újpest FC-nél

A Partizan Beogradban nevelkedett Petar Gigics pótolhatja a nyáron távozó házi gólkirályt, Novothny Somát.

2020. 07. 13. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas átalakulás várható az edzőváltás után megtáltosodó Újpest FC labdarúgócsapatánál. A szezon végén távozó öt kulcsember, Jonathan Heris, Litauszki Róbert, Novothny Soma, Zsótér Donát és Balázs Benjámin pótlása nem megy gördülékenyen a Megyeri úton. Egyelőre csak a Zalaegerszegtől szerződtetett 33 éves szerb Nikola Mitrovics az egyetlen jelentős erősítés, a 33 éves középpályás a 2010–11-es szezonban már futballozott Újpesten. A többi csapatrészben még elkél a frissítés.

A Csakfoci információi szerint Mitrovics megszerzése után újabb délszláv labdarúgó öltözhet lila-fehérbe. Novothny Soma pótlására a szerb Petar Gigicset szemelte ki az Újpest. A 23 éves Gigics tavaly az AZ Alkmaar ellen mutatkozott be a Partizan Beograd színeiben, korábban kevésbé erős szerb klubokban szerepelt. A magyar szakportál tudni véli, hogy Gigics egyelőre kölcsönben érkezhet a lilákhoz, az Újpestnek opciós joga lesz a csatár megvételére.

Érdekes adalék a történethez, hogy a korábbi szerb utánpótlás-válogatott támadó tavaly is kölcsönben szerepelt, a Macva Sabac színeiben 11 tétmérkőzésen összesen két gólt szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.