Trianon 100: Az évfordulóra időzített gesztus a Nemzeti Sporttól

Mától a környező országok „nemzetisportos” domainjei is az NSO-ra hozzák az olvasót.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 06. 04. 14:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A évfordulóra időzített gesztusként, az elcsatolt területeken élő magyar olvasók, szurkolók és sportolóközösségek jelképes integrálásaként csütörtökön délután fél öttől a környező országok „nemzetisportos” domainjei is az NSO-ra, azaz a Nemzetisport.hu főoldalára „mutatnak”. Ezt a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én megjelenő Nemzeti Sport vezércikkében jelentette be Szöllősi György főszerkesztő, aki ezt írta:

„A Nemzeti Sport jelképes cselekedete pedig a 100. évfordulón, hogy – ahol jogilag lehetséges volt – a környező országokban levédettük, megvásároltuk a »nemzetisportos« internetcímeket, és ma délután fél öttől ezek mind – mint például a Nemzetisport.ro vagy a Nemzetisport.sk és így tovább – az NSO főoldalára mutatnak. A szimbolikus üzeneten túl természetesen mindez azt is jelenti, hogy az eddigieknél is inkább igyekszünk fórumává válni a külhoni magyar sportéletnek.”

A csütörtöki Nemzeti Sport napilap négyoldalas mellékletben, publicisztikában is foglalkozik Trianon sportvonatkozásaival; ezek a cikkek az online kiadásban is megjelennek, ahol sorra szólalnak meg a nap folyamán a határon túli, elcsatolt területekről származó magyar sportemberek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.