Újraindul a sportélet Angliában, visszatér a Premier League

A brit kormány hétfői bejelentése szerint június 1. után lesz lehetőség sportesemények megrendezésére.

Forrás: MTI2020. 05. 11. 17:03
Firmino, Roberto; O'Connell, Jack
Liverpool, 2020. január 2. Roberto Firmino, a Liverpool (j) és Jack O'Connell, a Sheffield United játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. január 2-i mérkõzésén a liverpooli Anfield Stadionban. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit kormány felhívta a sportszervezetek figyelmét, hogy készüljenek az angliai sportélet újraindítására, amelyre azonban csak június 1. után lesz lehetőség, zárt kapuk mögött.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítésének második üteme tartalmazza a kulturális és sportesemények zárt kapuk mögötti megrendezésének engedélyezését június első napjától kezdve. A kormány szerint tömegeket vonzó, nyilvános sportesemények megtartása csak később lesz lehetséges, a fertőzöttek számának csökkenésétől függően.

A sportélet Nagy-Britanniában is március közepén állt le. A kormány hétfői döntése nem befolyásolja a Forma-1-es Brit Nagydíjat, amelyre a jelenlegi tervek szerint július 19-én kerülne sor. A labdarúgó Premier League folytatását viszont jelentősen megnehezíti a határozat, hiszen az élvonal klubjai mindenképpen szerették volna június 30-ig lezárni az idényt.

A Premier League klubjai hétfőn tanácskoznak a szezon folytatásáról. A bajnokságból még 92 mérkőzés van hátra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.