Vácon nyert a Fradi női kézilabdacsapata

Forrás: MTI2019. 11. 13. 20:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros 30-27-re nyert a Vác otthonában a női kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

Jól kezdtek a hazaiak (5-2), majd és Lukács Viktória góljaival fordított a Ferencváros. Az első félidőt szoros állás jellemezte, majd a szünet előtt ismét elléptek a váciak. A házigazdák a második felvonásban Kácsor Gréta és Kuczora Csenge remek játékának köszönhetően már négy találattal vezettek, majd Kovacsics Anikó percei következtek, és a válogatott csapatkapitányának irányításával 5-0-s sorozatot produkált az FTC.

Az 53. percben még döntetlen volt az állás, ám egy 3-0-ás szériával a fővárosiak a maguk javára döntötték el a találkozót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a váci Kácsor Gréta volt tíz góllal.

Eredmény: Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30 (16-13)

A férfiaknál a Tatabánya két góllal nyert Balatonfüreden

A Tatabánya 26-24-re nyert a Balatonfüred otthonában a férfi kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

Az első félidőben csak egyszer, 1-0-nál vezettek a legutóbbi öt szezonban egyaránt bronzérmes vendégek, akik közül sérülés miatt Juhász Ádám, Pásztor Ákos és Ancsin Gábor is hiányzott. Ezt követően fordított, sőt Szöllősi Balázs vezérletével elhúzott a Balatonfüred, így a Tatabánya vezetőedzője, Vladan Matics már a hetedik percben időt kért. A hazaiak előnye nem nőtt tovább, sőt a szünet előtt Balogh Zsolt irányításával felzárkózott a vendégcsapat.

A Tatabánya a második felvonás elején piros lap miatt elveszítette bosnyák védekező-specialistáját, Vladimir Vranjest, a folytatásban pedig ismét háromgólos hátrányba került. A meccs háromnegyedénél 21-19-re vezettek a fürediek, ám a folytatásban egy 6-2-es sorozattal ismét fordítottak a vendégek, és a szoros végjátékban már nem hagyták kicsúszni kezeik közül a sikert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a füredi Szöllősi Balázs, illetve a tatabányai Balogh Zsolt volt, egyaránt hét góllal.

Eredmény: Balatonfüredi KSE-Grundfos Tatabánya KC 24-26 (14-13)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.