Valter Attila búcsúcsókja a nemes ereklyének

Valter Attila történelmet írt a Giro d’Italián, első magyar kerékpárosként három szakaszon keresztül is viselhette az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót. Bár a Maglia Rosától vasárnap búcsút kellett vennie, Valter Attila a szurkolók miatt is hatalmas élményként tekint az elmúlt napokra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 10:43
Valter Attila
Valter Attila a mosolyt megőrizné a teljes Giro során Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA-ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Giro d’Italia vasárnapi, kilencedik szakaszán elveszítette az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót. A magyar versenyző továbbra is az élmezőnyben található, de a három napig őrzött nemes ereklyétől meg kellett válnia. Az alábbi rövid videóból is látszik, hogy Valter Attila szívéhez nőtt a Maglia Rosa.

– Minden másodpercét élveztem. Remélem, hordhatom még – fűzte hozzá a jelenethez Valter, aki a Facebook-oldalán részletesen is kifejtette, milyen élmény volt számára az elmúlt néhány nap.

– Bármennyire is nagy dolog volt a rózsaszín trikóban versenyezni, mégse fogható ahhoz a reakcióhoz, amit otthon kiváltott. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien, országszerte szurkolni fogtok egy kerékpárosnak, arra pedig végképp nem, hogy sok épület mellett a Puskás Ferenc Stadion is rózsaszínbe fog díszelegni. Már most többet értem el ezen a versenyen, mint vártam, de úgy gondolom, az összetett ötödik helyén állni a kilencedik szakasz után bizakodásra ad okot, és mindent megteszek, hogy úgy is fejezzem be a versenyt, ahogy elkezdtem, mosolyogva – fogalmazott a magyar kerékpársportban történelmet író Valter Attila a posztban, amely teljes egészében ITT olvasható.

Valter Attila a mosolyt megőrizné a teljes Girón Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Bár nem lenne példa nélküli, hogy valaki visszaveszi a néhány szakasszal korábban elveszített rózsaszín trikót a Girón, egyelőre úgy tűnik, hogy néhány versenyző még erősebb Valter Attilánál. Afelé viszont mindenképpen jó úton halad a Groupama–FDJ magyar kerekese, hogy javítson tavaly felállított magyar rekordján, amikor Grand Tour-újoncként a 27. helyen zárta az olasz körversenyt.

Hétfőn a L’Aquila és Foligno közötti, első ránézésre könnyebbnek ígérkező 139 kilométeres etap, kedden pihenőnap vár a Giro mezőnyére, az olasz körverseny második felében viszont következnek majd a legnagyobb hegyek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.