„Verebes Józsi mondott legutóbb ilyet, mint Marco Rossi”

Péter Zoltán 1985-ben örökre beírta a nevét a magyar futball történelemkönyvébe. A Zalaegerszeg játékosa győztes gólt szerzett Hamburgban, a Németország (akkoriban NSZK) elleni barátságos mérkőzésen. Péter követi a maiakat, Sallai Roland játéka kifejezetten tetszik neki, a magyar válogatottat baráti közösségnek tartja, Marco Rossi szerénysége előtt megemeli a kalapját.

Szilágyi
2021. 06. 22. 5:55
null
Péter Zoltán megkedvelte Marco Rossit Fotó: Reviczky Zsolt Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sejti, hogy miért keresem?

– Talán igen, de várjon, épp barkácsoltam valamit, leteszem a szerszámot, és beszélhetünk.

Szóval szerdán a németekkel játszunk ki-ki meccset. Ön az egyik magyar labdarúgó, aki győztes gólt szerzett ellenük.

– A másik Torghelle Sándor.

Ahogy mondja. Nos tehát, azért keresem, hogyan látja a magyar válogatott esélyeit a németek elleni mérkőzésen?

– Eddig kellemes csalódás a játékunk. A portugálok elleni meccset sajnálom, talán túl sok védekező felfogású játékossal álltunk fel, de még így is majdnem sikerült a bravúr. Hat-hét percen múlott a pontszerzésünk. A franciák ellen mertünk játszani, többet próbálkozni, és lám, ennek meg is lett az eredménye. Óriási eredménynek tartom, hogy ebben a bivalyerős csoportban pontot tudtunk szerezni. Ha ugyanolyan szervezettek leszünk, mint az első két csoportmeccsen, akkor a németek ellen is lehet esélyünk. Ne felejtsük el, a németek sem dőlhetnek hátra, eredménykényszerben játszanak, nyerniük kell. Mi viszont az esélytelenek nyugalmával várjuk a párharcot.

A zalaegerszegi legendát meggyőzte a kapitány
Fotó: Reviczky Zsolt/Nemzeti Sport

Említette a szervezettséget, lát még más pozitívumot a magyaroknál?

– Úgy vettem észre, hogy a válogatott baráti társaságot alkot, a játékosok mindig mindent megtesznek a másikért, a tévén keresztül is érződik, hogy milyen egységes csapat a miénk, és ennek nagyon örülök. játéka pedig kifejezetten tetszik, talán ő az, aki kiemelkedik a többiek közül. Bátran vállalkozik, meg mer csinálni egy-két cselt, nagyon hasznosan futballozik.

szövetségi kapitánynak mekkora része van abban, hogy még van esély a továbbjutásra?

– Nagyon jól összerakta ezt a csapatot, jó érzékkel állította össze a keretet. Nagyot nőtt a szememben, amikor kimondta azt, amit legutóbb Verebes Józsitól hallottam: nem az edző a fontos, hanem a játékos. A játékos teszi naggyá az edzőt. Tisztelem azért, hogy ezt ki tudta mondani.

Mi a véleménye az esélyekről? Melyik csapat győzte meg eddig az Eb-n?

– Talán a franciák észbe kapnak az ellenük elért döntetlen után, én őket tartom az Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének. Az Mbappé, Benzema, Griezmann csatársornál jelenleg nincs erősebb a mezőnyben. Rajtuk kívül a belgák és az olaszok tetszettek, bár az olaszok még nem találkoztak igazán komoly ellenféllel. Az angolok mindig reménykednek, de úgy érzem, idén is hiányzik valami a játékukból, nem igazán meggyőzőek. A németek visszahívták a rutinos játékosokat, Hummelst, Boatenget és Müllert, de eddig nem sokra mentek velük. A mi csoportunkból szinte bármelyik nagy csapat esélyes a végső győzelemre. Én olasz–francia vagy belga–francia döntőt várok. Néha egész jól tippelek: a legutóbbi vb-döntő párosítását eltaláltam.

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.