Vereséggel kezdődött Dárdai Pál második korszaka a Herthánál

Néhány nap alatt nem sikerült csodát tennie Dárdai Pálnak Berlinben. A Bundesliga 19. fordulójában a Hertha csaknem hetven percig biztatóan játszott az Eintracht Frankfurt otthonában, ahol vezetett is, de aztán két, szélről érkezett beadást két hazai fejes gól követett, amelyek megpecsételték a vendégek sorsát. Vereségével a Hertha vasárnap biztosan visszacsúszik a 15. helyre a tabellán.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 17:34
Dárdai
Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt v Hertha BSC - Deutsche Bank Park, Frankfurt, Germany - January 30, 2021 Hertha BSC coach Pal Dardai REUTERS/Kai Pfaffenbach DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. - UP1EH1U177VI5 Fotó: Kai Pfaffenbach Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz feladat várt Dárdai Pálra berlini visszatérése első meccsén, hiszen a hatodik helyezett Frankfurt otthonában kellett megkezdenie a felzárkózást a 14. Herthával. Egyből meglepőt húzott a magyar edző, aki 4-3-3-as felállással küldte pályára a berlinieket, noha a korábbi négy és fél évben, amikor edzőként vezette őket, 172 tétmeccsen egyszer sem választotta ezt a hadrendet.

További újítás volt, hogy visszakerült a Hertha kapujába a norvég Rune Jarstein, aki ebben az idényben egyetlen percet sem játszott, eddig Alexander Schwolow védett. Dárdainál korábban viszont Jarstein volt a kezdő kapus, és most a magyar edző visszatérésével újra megkapta az esélyt.

A gól nélküli első félidő után a 66. percben jött a meglepetés, a Hertha megszerezte a vezetést Piatek góljával. A lengyel támadót mintha felrúgták volna a tizenhatos sarkánál, de nem állt le büntetőt reklamálni, felpattant, és gyorsan visszakapta a labdát, amelyet takarásból Trapp kapujába lőtt.

Nem sokáig örülhettek Dárdaiék, ugyanis két perccel később egy baloldali beadás után André Silva kiegyenlített a Frankfurtnak, miután faképnél hagyta védőjét, Torunarighát. A 85. percben egy újabb beadás és egy újabb fejes lett a Hertha veszte, ezúttal jobbról érkezett a labda, amelyet Hinteregger továbbított a kijövetelben bizonytalan Jarstein kapujába.

A hajrában Dárdai csapata kitámadott, és a 95. percben a Frankfurt lekontrázta a Herthát, a támadás végén Cunha szabálytalanul állította meg Silvát, az ezért megítélt büntetőt pedig a sértett váltotta gólra. A 3-1-es frankfurti győzelemmel maradt 14. a Hertha, amely holnap biztosan visszacsúszik egy újabb helyet a tabellán, mert a közvetlen üldözők, a Köln és a Bielefeld egymás ellen játszanak, s bármilyen eredmény születik azon a meccsen, valamelyik csapat a berliniek elé kerül.

A többi pályán az éllovas Bayern München sima, 4-1-es győzelmet aratott otthon a Hoffenheim ellen, a bajorok góljain ráadásul négy különböző játékos osztozott, sorrendben: Boateng, Lewandowski és Gnabry. Lehetett volna öt is, de Pavardtól a VAR használatával elvettek egy találatot les miatt.

A Dortmund is győzött, noha az Augsburg vezetett a sárga-feketék otthonában, majd Håland egy tizenegyest is kihagyott, de Delaney és Sancho góljaival sikerült a fordítás. A hajrában még egy öngól is segítette a Dortmundot, amely így 3-1-es sikert aratott.

A bajorok mögött második RB Leipzig a harmadik Leverkusent fogadja a nap rangadóján 18.30-kor (tv: Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.