Vereséggel kezdte az évet a vízilabda-válogatott

Szoros mérkőzésen, 9-8-as vereséget szenvedett a férfi vízilabda-válogatott a Világliga debreceni európai selejtezőjének negyeddöntőjében. Magyarország szombaton Horvátországgal mérkőzik meg a helyosztók első fordulójában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 08. 21:19
vízilabda válogatott
Az olasz Vincenzo Dolce (balra) és Sedlmayer Tamás Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Viktor védéseivel indult a találkozó, majd Manhercz Krisztián nyitotta meg a gólok sorát távolról. Hozzá hasonlóan Vincenzo Dolce is messziről talált be, de a negyedet így is a magyarok nyerték Kovács Gergő találatának köszönhetően.

Az olaszok egy ejtéssel egyenlítettek a második negyed elején, de Hosnyánszky Norbert akcióból válaszolt. A vendégek egy véleményes lefordulást követően egyenlítettek újra, a magyarok 15 másodperccel a félidő előtt fórból lőhettek volna gólt, de az előny kimaradt.

A harmadik negyedet újra Manhercz találata vezette fel, de nem sokkal ezután Francesco Di Fulvio két blokkoló magyar kéz között lőtt óriási gólt. A következő magyar fór előtt Märcz Tamás időt kért, majd tökéletes figurát hívott, amelyet Angyal Dániel értékesített.

Az olasz Vincenzo Dolce (balra) és Sedlmayer Tamás
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A zárónegyedben az olaszok egy perc alatt három támadásból két gólt lőttek, és átvették a vezetést, ráadásul még Oscar Gonzalo Echenique is meglepte Nagy Viktort. Jansik Szilárd pillanatokkal később minimalizálta a különbséget, miután a rövid sarokba húzott be egy labdát, majd Erdélyi Balázs előtt adódott nagy lehetőség, de közelről szétforgácsolta a kapufát. A túloldalon az olasz fór kimaradt – Kovács Gergő gyönyörűen védekezett –, Alessandro Campagna, a világbajnok olaszok szövetségi kapitánya pedig annyira hevesen reklamált, hogy kiállították. Jött a magyar emberelőny, ám Manhercz a kapusba lőtt, Di Fulvio pedig megúszott, és egészen ötméteresig vitte a labdát, a büntetőt pedig Niccolo Figari a kapufát is használva vágta be.

Manhercz az előbbi hibáját egy világklasszis ejtéssel tette jóvá akcióból, két perccel a vége előtt visszahozva ezzel a reményeket. A túloldalon rögtön jött az olasz fór, amelyet egy időkérést követően ki is használt a rivális. Manhercz egy elveszettnek hitt labdát szerzett vissza, így Angyal gólt szerezhetett, amikor már csak egy perc volt hátra. Ezután egy jó védekezést követően 15 másodperce maradt a magyaroknak, de lövés már nem lett az akcióból, így az Európa-bajnok magyar válogatott 9-8-ra kikapott a világbajnok olasz csapattól.

Magyarország szombaton 14.45-kor a Montenegrótól vereséget szenvedő Horvátországgal mérkőzik meg a helyosztók első fordulójában.

Olaszország–Magyarország 9-8 (1-2, 2-1, 1-2, 5-3)

Gólszerzők: Echenique, Di Fulvio, Figari 2-2, Dolce, Di Summa, Napolitano 1-1, illetve Manhercz 3, Angyal 2, Kovács G., Hosnyánszky, Jansik Sz. 1-1

További eredmények:

Montenegró–Horvátország 15-14 (1-2, 1-1, 3-4, 5-3) – büntetőkkel

Görögország–Franciaország 12-3 (3-1, 4-2, 3-0, 2-0)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.