A VAR mentette 3-3-as döntetlenre a Fradi meccsét Moldéban

Fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott a Ferencváros a Molde vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a rájátszás első felvonásán. A Fradi elhúzott 2-0-ra, majd fordított a hazai csapat, a videóbíró szerencsére velünk volt, így lett 3-3. Visszavágó jövő kedden a Groupama Arénában.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 22:54
null
A szerddai találkozó első góljának szerzőjét, Franck Bolit ölelgették a társai Fotó: Svein Ove Ekornesvag Forrás: MTI/EPA/NTB/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhét Celsius-fokból kilencbe érkezett a Ferencváros, amire persze számíthattak a zöld-fehérek, a Molde stadionjában pedig műfű várta őket, amire készülhettek is volna, de ezt nem tették. Lovrencsics Gergő meg is mondta, hogy miért nem: mert a hazai és a norvég műfű jelentősen eltér egymástól. Ugyanakkor a védő nem gondolta, hogy a pálya talaja gondot okoz majd nekik, a keddi edzésen megbarátkozhattak vele.

A Molde persze önmagában is hordozta a veszélyt, ám nem azért, mert a norvég csapat olyan rémisztő ellenfél a nemzetközi porondon, ráadásul hazája bajnokságában a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített. A Ferencváros azután, hogy kiverte a Celtic Glasgow-t, majd a Dinamo Zagrebet, a BL-selejtező rájátszásában váratlanul esélyesként léphetett pályára, a játékosok pedig azzal a tudattal is, hogy ha megnyerik az immár kétmeccses párharcot, akkor a Fradi huszonöt év után újra bejut a a Bajnokok Ligája csoportkörébe. S lássuk be, ez azért béklyót is rakhat a lábakra.

A Ferencváros játékosai amúgy két repülőgépen érkeztek meg Norvégiába, hogy ha valaki netán pozitív koronavírustesztet adna, akkor ne kelljen a teljes csapatnak karanténba vonulnia a meccs előtt – manapság ez is szempont, de nem lett baj.

Szergej Rebrov vezetőedző a következő kezdőcsapatot küldte pályára: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália – Tokmac, Boli, Uzuni. Sigér Dávid tehát kimaradt.

Akárcsak a Dinamo Zagreb ellen, ezúttal is jól kezdett az FTC, igaz most nem a második percben szerezte meg a vezetést, „csak” a 7. percben: Botka jobb oldali beadását a legjobb ütemben érkező Boli ugyancsak jobbal, közelről a kapu közepébe lőtte (0-1)!

Ám ez egyáltalán nem szegte a norvégok kedvét, a 15. percben hazai helyzetet is feljegyezhettünk, Dibusz lábbal védett, majd James fejelt a bal alsó sarok mellé. Szó sem lehetett arról, hogy a zöld-fehéreket megnyugtassa a vezetésük.

A második félidő elején, az 52. percben a Fradi növelte az előnyét. Ismét Botka adott be, ezúttal Uzuni érkezett, s fejelt védhetetlenül a norvégok hálójába (0-2).

Még időnk sem volt eszmélni, hát még azt latolgatni, hogy máris megvan a továbbjutás, mert a Molde három percen belül szépített: James ugrotta túl a védelmet szöglet után, Dibusz szerencsétlenül kapott a labdába, amely róla csorgott a kapuba (1-2).

Sajnos, csőstül jött a baj, a hazaiak a 65. percben egyenlítettek. A csapatkapitány, a Molde legjobbja, Eikrem Magnus Wolff szép támadás végén szerzett gólt kapáslövésből (2-2)

S a Molde rohamozott tovább. Hol volt már a negyedórával korábbi magabiztosság... Nem bántuk volna, ha már véget ér a meccs.

A 74. percben Blazic újabb hajmeresztő hibája után ziccerbe kerültek a norvégok. James már túlcselezte magát, de kapura lőtt, s Haratin jobb karját találta el. Videózás, volt okunk aggódni, de a spanyol játékvezető hatalmas megkönnyebbülésünkre szögletet ítélt büntető helyett!

A Fradi sajnos így sem tudta kibekkelni a hátralévő időt. A 83. percben egy szabadrúgás után Ellingsen fejelt a jobb alsóba, Dibusz talán kissé késve vetődött (3-2).

A 86. percben a csereként beállt Zubkov Brynhildsen vállát találta telibe, a spanyol spori meglepetésünkre 11-est ítélt! Pedig ez kevésbé tűnt annak, mint James lövésénél. A lényeg Haratin bevarrta a büntetőt (3-3).

A bíró ugyan 6 percet hosszabbított, de azt már kihúzta a Fradi, a 3-3 jó eredmény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.