Öt éve a férfiak sikerrel jártak Triesztben, most a hölgyeken a sor

Szombat este játssza sorsdöntő találkozóját a magyar női vízilabda-válogatott, amely ha nyer Olaszország ellen, akkor bejut az olimpiai kvalifikációs torna döntőjébe, ezzel egyetemben pedig kvótát szerez a nyári ötkarikás játékokra. Öt évvel ezelőtt a férfi csapatunk volt hasonló helyzetben, amely végül rendkívül szoros mérkőzésen 8-7-re múlta felül Németországot, s kijutott a riói olimpiára. Múltidéző rovatunk következik.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 10:04
vízilabda válogatott
Öt évvel ezelőtt a férfiak sikerrel jártak Triesztben Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya két hete a Magyar Nemzetnek adott interjújában idézte fel a 2016-os riói olimpiát megelőző eseményeket. Akkor a mostanihoz képest fordított volt a helyzet, mivel a hölgyek megnyerték a szerbiai Európa-bajnokságot, ezzel kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra, míg a férfiak a harmadik helyen végeztek, így selejtezőtornán kellett részt venniük Triesztben.

A viadalon sorra vették az akadályokat, míg végül az akkori ki-ki meccsen a mieinknél jóval esélytelenebbnek vélt német csapattal kerültek szembe. A magyar nemzeti együttes a várakozásoknak megfelelően végig vezetett, a zárónegyed elején még ötgólos előnnyel bírt, azonban a németek nem adták fel, és kiegyenlíthettek volna, ha a szerencse nem áll válogatottunk mellett. A 32. percben, 8-7-es magyar vezetésnél Heiko Nossek ejtése ugyanis a kapufán landolt. Bíró Attila szavaival élve pedig „ha az behullik, akkor bármi megtörténhetett volna”. Szerencsére nem így lett, s a hölgyeket követően a Benedek Tibor irányította férfiválogatott is kijutott a riói olimpiára.

Szoros lett a vége, de válogatottunk kiharcolta az olimpiai kvótát
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás együttesének idén kvalifikációs tornán nem kell részt vennie, hiszen tavalyi Európa-bajnoki sikerével kvótát szerzett Tokióba. Este 20 órakor remélhetőleg az olaszok legyőzésével a női válogatott is megteszi ugyanezt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.