Messi, Ronaldo, Mbappé – mindegyikük az Arsenalé lehetett volna

Arsène Wenger, az Arsenal egykori menedzsere elárulta, napjaink sztárlabdarúgója, Kylian Mbappé annak idején ingyen az Ágyúsokhoz igazolhatott volna.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports2021. 02. 18. 15:51
Arsenal, Wenger
London, 2018. május 9. Az angol elsõ osztályban játszó Arsenal labdarúgóklub címere a londoni Emirates Stadion oldalán 2018. május 23-án. Az Arsenal vezetése bejelentette, hogy Unai Emery, a Paris Saint-Germain (PSG) francia csapat spanyol vezetõedzõje veszi át Arsene Wenger helyét a londoni klub vezetõedzõi posztján. Az Arsenalt 22 éven át irányító francia Wenger - aki egy hónapja jelentette be, hogy távozik - a londoni egyesület történetének leghosszabb ideig hivatalban lévõ trénere volt. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

keddi, a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőben nyújtott fenomenális teljesítménye mellett senki sem mehetett el szó nélkül. Arsène Wenger, az Arsenal legendás menedzsere is beszélt honfitársáról, akit folyamatosan Európa sztárklubjaival boronálnak össze. A francia szakember elárulta: Mbappé karrierje egészen más irányt vehetett volna, ha annak idején hallgat rá és Londonba igazol, hogy az ő kezei alatt dolgozzon.

– Beszélhetünk Mbappéról. Éppen Franciaországban voltam, amikor úgy döntött, nem hosszabbítja meg a Monacóval kötött szerződését. Ingyen hozzánk igazolhatott volna – idézte fel az eseményeket Wenger. – Minden klub tele van ilyen ilyen történetekkel, legyen szó a Milanról, a Manchesterről, az Arsenalról vagy a Chelsea-ről.

Az Ágyúsok egykori sikeredzőjének nem ez az első hasonló sztorija. Arsene Wenger korábban bevallotta, több sztárjátékos, mint és is közel állt ahhoz, hogy Londonba tegye át székhelyét.

– Ronaldo már majdnem a miénk volt, de sajnos közben Carlos Queiroz segédedzőként a Manchester Unitednél vállalt munkát, és egy hét alatt meggyőzte Sir Alex Fergusont, hogy igazolják le Ronaldót. Jó vásárt csinálhattunk volna vele akkor – magyarázta Wenger. – A Messi, Cesc Fabregas, Gerard Piqué trióra is fájt a fogunk. Ők az 1987-es generáció, és mind együtt játszottak. Piqué akkor középpályás volt, és úgy döntött, hogy a Manchester Unitedhez igazol. Fabregas hozzánk jött, és a Barcelona elég okos volt ahhoz, hogy megtartsa magának Messit – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.