Zágrábból indulnak, Tokióban köthetnek ki

Montenegróval vívja ma a magyar férfi vízilabda-válogatott az az Európa-kupa negyeddöntőjét 15 órai kezdettel, a horvát fővárosban.

Ch. Gáll András
2019. 04. 05. 13:01
null
A megvádolt vízilabdázók csak a sajtóból értesültek az ügyről Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön autóbusszal közelítette meg férfi vízilabda-válogatottunk Zágrábot az Európa-kupa péntektől vasárnapig tartó nyolcas döntőjére. A Mladost-uszodában azzal a Montenegróval vívja ma Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége a negyeddöntőt 15 órai kezdettel, amely tavaly nyáron Budapesten a világliga döntőjében 9-9-es rendes játékidő után ötméteresekkel 4-2-re legyőzte Vámosékat. Most itt az alkalom a visszavágásra, és a keret is adott hozzá, amely jelentősen erősödött a tavaly júniusihoz képest.

Időközben ugyanis visszatért a válogatottba a legjobb magyar kapásoldali átlövő (Varga Dénes) és center (Hárai Balázs), továbbá Bedő Krisztiánt, Jansik Dávidot és Mezei Tamást Jansik Szilárd, Német Toni és Sedlmayer Tamás váltotta fel, úgyhogy izmosabbnak tűnik a társaság, mint tavaly ilyenkor.

A többiek ugyanazok: Nagy Viktor és kapusok, Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, és mezőnyjátékosok.

– Öt nagyon jó edzést tartottunk, kifejezetten hasznosnak éreztem ezt az együtt töltött három napot – nyilatkozta Märcz a szövetség honlapján.

– Érezhető, hogy sokat fejlődtünk csapatként ennyi idő alatt is. A játékosok szemmel láthatóan harcoltak a helyekért, több poszton is hasonló jó teljesítményeket láttunk. Taktikailag sikerült előrelépnünk, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ki kellett jönniük ilyenkor. Hogy aztán hol tartunk, arra jó választ adhat a Montenegró elleni mérkőzés, amely kiváló teszt lesz.

Ha megverjük Montenegrót – ami nem egyszerű feladat, hiszen a világ talán legjobb pólósa, a Pro Recco sztárja, Aleksandar Ivovic is náluk játszik, nem beszélve a három magyarországi légiósukról, Drasko Brguljanról és Aleksa Ukropináról (OSC), továbbá az egri Nikola Murisicról –, akkor szombaton az elődöntőben az Olaszország–Oroszország meccs győztesével találkozunk, míg a világ legjobbjának tartott Szerbiával csak a döntőben kerülhetünk szembe.

A Montenegró elleni mérkőzés további pikantériája, hogy az Európa-kupa elődöntőjében az OSC azzal a Jadran Herceg Novival találkozott – és esett ki –, amely ellenfelünk válogatottjának a zömét adja.

Az Európa-kupáról annyit, hogy az első három helyezett jut tovább a júniusban, Belgrádban esedékes világliga-szuperdöntőbe, amelynek Szerbia rendezőként résztvevője. Azaz elegendő ma megvernünk Montenegrót, s máris ott vagyunk Belgrádban. Ahonnan viszont a végső győztes kvalifikációt szerez a tokiói olimpiára!

Azaz a zágrábi Európa-kupa végállomása akár Tokió is lehet a mieink számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.