Zidane cáfolta a Marcelóról szóló pletykákat

A Real Madrid 4-1-re nyert a Granada vendégeként a La Liga 36. fordulójában, így továbbra is tapad az élen álló Atléticóra. Zidane két fiatalt is jelölt a kezdőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 9:59
Zidane, Real Madrid Granada
Nagy kihívás előtt áll a francia edző Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Real Madrid a La Liga 36. fordulójában, a Granada otthonában, amely még halványan reménykedhetett a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásában.

Zinédine Zidane csapata ezúttal magabiztos oldalát mutatta meg, a szünetben már két góllal vezetett: Luka Modrić, majd talált be. A második félidőben néhány perc erejéig úgy tűnt, a Granada szorossá teszi a mérkőzést, ám Jorge Molina szépítő góljára öt percen belül kétszer válaszolt a Real: Odriozola állította vissza a kétgólos különbséget, majd élt a hazai kapustól, Rui Silvától kapott ajándéklabdával.

A bajnoki címvédésre hajtó Real Madrid játékán nem látszott meg, hogy Zinédine Zidane vezetőedző két fiatalt is a kezdőcsapatba jelölt: a húszéves, nigériai–spanyol Marvin másodszor, a tizenkilenc esztendős Miguel Gutiérrez először kezdett a La Ligában, utóbbi végig is játszotta a találkozót a balhátvéd pozíciójában. Zidane a mérkőzés után cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az ugyanezen a poszton bevethető Marcelo azért maradt ki a keretből, mert összeveszett a francia mesterrel.

– Miguel azért kapott lehetőséget, mert sem Ferland Mendy, sem Marcelo nem volt bevethető, és nagyszerűen teljesített. Marcelónak kisebb problémája akadt, ami miatt nem akartuk megkockáztatni a játékát. Semmi más nem áll a háttérben – hangsúlyozta Zidane, aki szerint a teljes csapata remekül teljesített a csütörtök késő esti mérkőzésen.

A Granada elleni győzelemmel a Real Madrid ott maradt az Atlético nyomában. Két fordulóval a vége előtt két pont a matracosok előnye, ám a pontegyenlőség az egymás elleni mérleg miatt már a Realnak kedvezne, így Simeone csapata a döntetlent sem engedheti meg magának, hacsak nem botlik a Real is. Papíron még a Barcelonának is maradt esélye a bajnoki címre, de ehhez a két fővárosi klub párhuzamos összeomlására lenne szükség az utolsó két fordulóban. A Sevilla – bár pontszámban még befoghatja az Atléticót – már elméletileg sem lehet bajnok, mert mindhárom riválissal szemben kedvezőtlen az egymás elleni mérlege.

A bajnoki versenyfutást eldöntő meccsek

Atlético: Osasuna (otthon), Real Valladolid (idegenben)

Real Madrid: Bilbao (idegenben), Villarreal (otthon)

Barcelona: Celta Vigo (otthon), Eibar (idegenben)

La Liga, 36. forduló

Granada–Real Madrid 1-4

Atlético Madrid–Real Sociedad 2-1

Levante–Barcelona 3-3

Valladolid–Villarreal 0-2

Eibar–Real Betis 1-1

Sevilla–Valencia 1-0

Celta Vigo–Getafe 1-0

Huesca–Athletic Bilbao 1-0

Osasuna–Cádiz 3-2

Elche–Deportivo Alavés 0-2

A élcsoport: 1. Atlético 80 pont, 2. Real Madrid 78, 3. Barcelona 76, 4. Sevilla 74.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.