Zinedine Zidane nem mond le a kínos kupakudarc után

A Real Madrid hosszabbításban kikapott 2-1-re a harmadosztályú Alcoyano együttesétől, és nem jutott a tizenhat közé a Király-kupában. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Zinedine Zidane azt mondta, ez nem szégyen, a játékosok mindent megtettek, de azt tőlük kell megkérdezni, hogy támogatják-e a munkáját. Az viszont biztos, hogy az újabb kudarc után sem mond le.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinedine Zidane roppant nehéz helyzetbe került. A Király-kupa ebben az időszakban még nemigen szokott nagy meglepetésekkel szolgálni, hiszen még csak a tizenhat közé jutás a tét. Ilyenkor Góliátok futnak össze Dávidokkal – ám ezúttal rövid időn belül másodszor megtörtént az, hogy a Dávid kiütötte Góliátot, ami érthetően nagy vihart kavar. Konkrétan: a hónap elején az Atlético Madrid a 32 közé sem ért el, mert kikapott a harmadosztályú UD Cornellától, most, szerda este pedig a szintén harmadosztályú Alcoyano hosszabbítás után 2-1-es győzelemmel búcsúztatta a kupától a Real Madridot. Ráadásul a klasszisokkal teletűzdelt sztárcsapat vezetésről bukta el a meccset, és a győztes gólt az Alcoyano Ramón López kiállítása miatt emberhátrányban szerezte.

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője kínos perceket élhetett át a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Olyan kérdést is kapott például, hogy érzi-e, mennyire nevetséges a csapatára nézve ez a vereség.

 

Zinédine Zidane nem lehet büszke a csapatára
Fotó: MTI/EPA/EFE/Chema Moya

 

– Ezek a maguk szavai, nem az enyémek – hárította el a feltételezést. – Ilyen a futball, nehéz megemészteni a kiesést. Egy harmadosztályú csapatot illene legyőznünk, ám ez nem sikerült. Ennek ellenére nincs miért szégyenkeznünk, előfordul ilyesmi. Szomorú ez a nap, mert nem szeretünk veszíteni. A kiesés miatt nem veszítjük el a fejünket, alaposan átgondoljuk a helyzetet, és dolgozunk tovább.

Ezután faggatták csapata hozzáállásáról is, amire kissé ellentmondásosan felelt: szerinte nem volt gond, de nem biztos abban, hogy a játékosok teljes mértékben támogatják az ő munkáját.

– A játékosok mindent beleadtak, voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második gólt, ám ha ezeket nem használjuk ki, az megbosszulja magát. Nem könnyű feldolgozni, hogy kiestünk a kupából, valamit másképp kellett volna csinálni, de a játékosokra nem lehet panasz. Én vagyok az edző, a felelősség az enyém. Ha egy-nullás vezetésnél megszerezzük a második gólt, egészen másról beszélnénk most. Ilyen a futball. Az ellenfél kapusának számos bravúrja volt, a labda nem akart bemenni a kapuba. Sok jó meccset játszottunk ebben az idényben, ugyanakkor tény, a legutóbbi időszakban ért minket néhány váratlan kudarc, azt pedig a játékosoktól kell megkérdezni, hogy támogatnak-e engem, támogatják-e a munkámat.

A francia szakember, aki három Bajnokok Ligáját is nyert a Real Madriddal, arra célzott, hogy a csapata egy Celta Vigo elleni 2-0-s győzelemmel kezdte 2021-et, majd az Osasuna vendégeként gól nélküli döntetlent ért el, január 14-én vereséget szenvedett az Athletic Bilbaótól a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, most pedig, hat nappal később az Alcoyano búcsúztatta a Király-kupából. Márpedig ennek a klubnak a szurkolóival nemigen fordul elő, hogy egy héten belül két trófeának a megnyeréséről is le kell mondaniuk…

Ez természetesen felveti a kérdést Zinedine Zidane jövőjéről. A jól értesült Marca szerint Zinedine Zidane nem tervezi a lemondását, a klubvezetés pedig vár az idény végéig, és csak akkor értékeli a vezetőedző munkáját. Maga az érintett erről csak ennyit mondott:

– Ha kikap a csapat, bizonyos dolgokról elkezdenek beszélni. Enyém a felelősség. Lesz, ami lesz. Nyugodt vagyok. Minden vereség fájdalmas. Nem szeretek kikapni, ahogy a játékosaim sem.

Mindenesetre a Marca emlékeztet arra, hogy a Real Madridot hasonló szégyen érte a 2009/2010-es szezonban, amikor szintén a kupában az Alcorcon 4-0-ra megverte a csapatot, és a klub a szezon végén menesztette is a kispadról a chilei Manuel Pellegrinit. A lap szerint várhatóan ez a sors vár Zinedine Zidane-ra is, hacsak nem nyeri meg a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.