Zsinórban harmadszor kupagyőztes a Ferencváros

Az FTC 13-13-as rendes játékidő után, ötméteres párbajban győzte le a Szolnokot, s védte meg a címét a férfi vízilabda Magyar Kupában,

2020. 09. 27. 22:03
null
Újra kupát nyert a Fradi Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hideg idő ellenére szinte teljesen megteltek a Hajós-uszoda lelátói a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjére. A két csapat szurkolói – a budapesti helyszín okán nem meglepően zömében fradisták – nem csak vérpezsdítő, hanem emelkedett hangulatot teremtettek, a finálé előtt együtt emlékeztek meg a június 18-án elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, Benedek Tiborról.

A Szolnok és az FTC is magabiztos teljesítménnyel jutott el a fináléba: előbbi a BVSC-t, utóbbi a Vasast múlta felül az elődöntőben. A zöld-fehérek két kulcsemberük, az egyaránt sérülésből lábadozó és nélkül álltak ki. A döntő szoros csatát hozott, az első negyedben egy gólnál nagyobb előnyt nem tudott kialakítani egyik együttes sem, a másodikban már sikerült kettővel ellépnie a Szolnoknak (9-7). A szünet után a címvédő FTC kihasználta ellenfele visszaesését, a csúcsformában játszó Funtulisz vezérletével kiegyenlített (10-10).

Az utolsó negyed roppant izgalmasan alakult. A végén egy góllal, 13-12-re vezetett a Szolnok, amikor az FTC emberelőnybe került. vezetőedző időt kért, s a megbeszélt figura végén Kállay egyenlített.

Következtek az ötméteresek. 5-5 lövés után 4-4 volt az állás, a 6. párban Filipovics és Vámos másodszorra sem hibázott. Konarik lövését a pillanatnyilag valószínűleg a világ legjobb „büntetőölőre”, kivédte, majd Funtulisz nem hibázott, így a Fradié lett a kupa.

Az FTC zsinórban harmadszor, fennállása során pedig huszadszor nyerte el a Magyar Kupát.

Magyar Kupa, döntő: FTC-Telekom Waterpolo-Szolnoki Dózsa 19-18 (4-5, 3-4, 3-1, 3-3, 6-5) – ötméteresekkel

Gólszerzők: Funtulisz 5, Vámos 4, Jansik Sz. 2, Jaksics, Kállay 1-1, illetve Fillipovics, Kovács G. 4-4., Jansik D., Nagy Á., Schmölcz, Konarik, Angyal 1-1.

A bronzmérkőzésen a Vasas 10-7-re nyert a BVSC ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.