Hasonmása játssza el a huszonhárom éve elhunyt Diána szerepét

Megszólalásig hasonlít a néhai Diána hercegnére A korona című sorozat fiatal üdvöskéje.

Forrás: borsonline.hu2020. 10. 06. 13:34
null
London, 2017. augusztus 31. Diana néhai walesi hercegnõt ábrázoló emléktárgy a londoni Kensington-palota kapujánál tartott megemlékezésen 2017. augusztus 31-én. Diana hercegnõ és párja, Dodi al-Fayed üzletember pontosan 20 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben Párizsban. Fotó: Will Oliver Forrás: MTI / EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalásig hasonlít a néhai Diána hercegnére A korona című sorozat fiatal üdvöskéje. A Netflix közzétette a brit királyi családról szóló produkció negyedik évadának kedvcsináló fotóit, amelyeken a Szívek hercegnőjét megformáló Emma Corrin még a rajongókat is megtévesztette, annyira hasonlít az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt hercegnére.

 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Huszonhárom éve ment el az álmok hercegnéje

Divatikon és édesanya. Máig számtalan összeesküvés-elmélet kering Diána párizsi autóbalesete körül.

„Megszakítjuk adásunkat, mert információk szerint Diána hercegné súlyos sérüléseket szenvedett egy párizsi autóbalesetben. A francia rádió arról tudósított, hogy a város nyugati részén, egy alagútban egy másik járművel ütközött. A hírügynökségek jelentették, a hercegnét kórházba szállították, állapotáról nincs hivatalos információ. Az autó másik utasa – egy francia rendőrségi információ arról szólt – a barátja, Dodi Fayed, meghalt, ahogy a hercegné kocsijának sofőrje is. A híreket egyelőre nem erősítették meg, amint új információink lesznek, jelentkezünk.”

Így hangzott a brit közszolgálati BBC huszonhárom évvel ezelőtti sokkoló bejelentése. Martin Lewis híradós szavai elképzelhetetlennek tűntek.

Azt, hogy mekkora népszerűségnek örvendett Nagy-Britannián kívül is, jól mutatja, hogy a balesettel és körülményeivel a magyar média is részletesen foglalkozott. Már aznap mentek a találgatások, mi is történhetett pontosan. Az Alma híd alatti alagútban Diána járműve óránként 105 kilométeres sebességgel csapódott az egyik pillérnek, majd megpördülve a betonfalnak ütközött. A hivatalos szakértői vizsgálat szerint az autó egyik utasa sem csatolta be a biztonsági övét. Az egyetlen túlélő, Diána testőre, Trevor Rees-Jones volt, aki nagyon súlyosan megsérült; később is csak az események töredékeit tudta felidézni.

A híradások hamar elvetették a későbbi összeesküvés-elméletek csíráit, hiszen nem igazán derült ki, mi vezetett a katasztrófához. A lesifotósok miatt gyakorlatilag állandóan bujkáló Diána az ütközés előtt is a paparazzik elől menekült a párizsi – egyébként Dodi apjának, Mohamed Al-Fayednek a tulajdonában álló – Ritz Hotelból. Noha egy csalikocsival a fotósok többségét megtévesztették, néhányan követték a hátsó ajtón távozó Diánáékat. Bár sokan, köztük például George Clooney is, a lesifotósokat kárhoztatták (a helyszínen hetet le is tartóztattak), a tizennyolc hónapig tartó vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy nem játszottak szerepet a balesetben, illetve nem ők okozták. Az persze más kérdés, hogy Diánáék előlük menekültek, így ha nem üldözik őket, nyilvánvaló, hogy autós ámokfutás sem lesz belőle. Az azóta lefolytatott több, részletes vizsgálat alapján az ütközés az autót vezető – egyébként pedig a Ritz biztonsági főnökhelyetteseként dolgozó – Henri Paul hibájából következett be. Vérében ugyanis alkoholt és antidepresszáns gyógyszereket is találtak.

A cikk folytatásárt kattintson IDE.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.