Csűrös Karola fél, hogy többé nem tudja elhagyni otthonát

Már több mint egy éve lábadozik trombózisa után a Szomszédok című teleregény ikonikus színésznője, mégsem javul olyan mértékben az állapota, hogy utcára tudjon menni. A 84 éves Csűrös Karola úgy érzi, többé nem is lesz tökéletes állapotban.

Forrás: ripost.hu2021. 06. 26. 16:40
Csûrös Karola
Budapest, 2012. november 3. Csûrös Karola színmûvészt köszöntik szerzõdése 50. évfordulója alkalmából a Ne most, drágám! címû elõadás után a budapesti Madách Színházban 2012. november 3-án. MTI Fotó: Földi Imre Fotó: Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha tehetné sem dugja ki az orrát a hűvös lakásból ebben a nagy melegben Csűrös Karola, a forróság azonban egyszer elmúlik, a szobafogság viszont – most már úgy fest – örökre marad – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

Csűrös Karola színművész. Fotó: MTI/Földi Imre

A népszerű művésznő 2020 tavaszán kapott trombózist, akkor életveszélyes állapotban szállították kórházba. A lelkiismeretes gyógykezelésnek kö­szönhetően megmentették az életét, a rehabilitáció azonban egyre kevésbé tű­nik eredményesnek. A Bors telefonon kereste meg a művésznőt, aki bár vidám hangon, mégis meglehetősen reményvesztetten nyilatkozott.

„Megvagyok, köszönöm szépen, a bal lábam viszont még mindig nem az igazi. Itt töltöm minden időmet a lakásban, olvasgatok. Ellátnak, vigyáznak rám, nem panaszkodhatok, bár sajnos sokszor nem ehetem azokat az ételeket, amiket nagyon szeretek. Tudja – mondta nagy elánnal –, amiket én szeretek, azok mind ne­héz ételek. A gulyásleves, töltött káposzta, töltött paprika... Jó fűszeres, magyaros kaják. Időszakosan diétáznom kell, muszáj odafigyelni, ilyenkor le vagyok ezekről tiltva. Vicces – tette hozzá –, hogy amikor nem ehetek ilyeneket, akkor csülkök lebegnek álmomban a lelki szemeim előtt.”

A színésznő híres jókedve az egészségi állapota ellenére is a mai napig kitart, amikor azonban komoly témáról beszélget, a telefonon keresztül is érezhető nyugalom, egyfajta „beletörődés a sorsába” érzés keríti hatalmába.

„Ha már nem lesz forróság, a lábam miatt már akkor sem fogok tudni kimenni innen. Félek, hogy ez lesz a vége.”

A kijelentése után csend lesz a telefonban. Amikor az újságíró azt válaszolja, hogy ne mondjon ilyeneket, hiszen nagyon szereti őt a közönsége, és várják vissza, azt feleli:

„Ennek örülök. Köszönöm, hogy szeretnek.”

A férje sírjához sem tud kilátogatni

Horváth Ádám rendező 2019 nyarán halt meg. A házasok több mint ötven éven át alkottak egy párt, érthető, hogy a színésznő a társa elvesztését a mai napig nem dolgozta fel. Ahogy azt sem, hogy a beteg lába miatt még a sírjához sem tud kimenni.

„Azt nagyon sajnálom, hogy a két évvel ezelőtti térdtörésből majd a trombózisból nem épültem fel, és nem tudok kimenni a sírhoz. Bár talán még nem is állnék rá készen, fájó látni a követ, és tudni, hogy ott van alatta, és soha többé nem jön vissza”

- nyilatkozta Csűrös Karola korábban.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy hogyan élte meg Mikó István, hogy többé nem lehet Robin Williams szinkronhangja. 2014-ben az egész világot megrázta az Oscar-díjas amerikai komikus-színész, Robin Williams halála. A magyar hangját adó színművész, Mikó István a mai napig szomorúan gondol vissza nagy tehetségű pályatársára.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.