Bette Midler is megkapja a Kennedy Központ életműdíját

A 75 éves színésznő-énekesnő pályáját eddig négy Grammy-, három Emmy- és két Tony-díjjal jutalmazták.

Forrás: MTI2021. 07. 26. 11:44
Bette Midler and Gloria Estefan team up for virtual AIDS Walk: Live From Home show
Bette Midler és Berry Gordy is megkapja decemberben a Kennedy Központ életműdíját Fotó: MPM/ZOJ Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bette Midler színésznő-énekesnő és a Motown Records alapítója, Berry Gordy is megkapja decemberben a washingtoni Kennedy Központ életműdíját.

A szervezők bejelentése szerint idén közönség előtt, hagyományos gálát rendeznek a díjazottaknak. Tavaly több hónappal halasztani kellett a díjátadót, végül korlátozott számú közönség előtt, a pandémiás szabályok betartásával zajlott az ünnepség.

A Kennedy Központ életműdíjait 44. alkalommal adják át december 5-én. A díjazottak között van Lorne Michaels, a Saturday Night Live alkotója, Justino Diaz operaénekes és a legendás énekesnő, Joni Mitchell is.

Deborah Rutter, a John F. Kennedy Center előadó-művészeti vezetője elmondta, hogy a jelenlegi állás szerint a kulturális központ operájában tartják a gálát telt házzal, de mindenkitől maszk viselését kérik. Hozzátette azonban, hogy amennyiben a járványhelyzet mást követel, természetesen ahhoz fognak alkalmazkodni.

Bette Midler is megkapja decemberben a Kennedy Központ életműdíját
Fotó: Reuters

A 75 éves Bette Midler pályáját eddig négy Grammy-, három Emmy- és két Tony-díjjal, valamint két Oscar-jelöléssel jutalmazták. Lemezei több mint harmincmillió példányban keltek el.

A 77 éves Joni Mitchell dalait számos generáció szerette meg. 2020-ban a Rolling Stone magazin 1971-es Blue című lemezét minden idők harmadik legjobb albumának nevezte.

A Motown Records lemezcéget alapító Gordy zenészek generációinak pályáját segített útjára bocsátani. Köztük volt Smokey Robinson, Diana Ross, Stevie Wonder és Lionel Ritchie is.

A decemberi díjátadó a Kennedy Center 50. születésnapjának kulturális programsorozatába illeszkedik. Amikor a kulturális központot 1971-ben átadták, Justino Diaz, aki ma már 81 éves, fellépett az operaházban a megnyitón.

Andie MacDowell nem rejtegeti tovább ősz tincseit

Menedzserei egyöntetű véleményének ellenére nem festeti többé a haját Andie MacDowell. A Négy esküvő és egy temetés, az Idétlén időkig, valamint a Hudson Hawk sztárja a napokban egy interjúban mesélt a kor elfogadásáról és új kisugárzásáról, amit ő egyszerűen csak ezüstróka-effektusnak hív – írja a JustJared.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.