időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

II. Erzsébet királynő kikérte magának, hogy öregnek titulálták

Forrás: Hirado.hu
2021.10.21. 16:38 2021.10.30. 10:28
II. Erzsébet királynő kikérte magának, hogy öregnek titulálták

Tiszteletteljesen elutasította Erzsébet királynő az „év örege” címet, amit az uralkodó a The Olide brit magazintól kapott — olvasható a Hirado.hu cikkében.

Erzsébet királynő idén áprilisban ünnepelte a 95. születésnapját, mellyel a The Oldie magazin szerint ki is érdemelte „Az év örege”, Erzsébet esetében „Öreglánya” címet, azonban az uralkodó némi humorral fűszerezve arra kérte a szerkesztőket, adományozzák másnak ezt az elismerést, mivel ő bizony nem öreg - számolt be róla a Page Six.

A királynő azt vallja, hogy annyi idősek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat, és úgy véli, így nem felel meg az önök kritériumainak, hogy elfogadhassa ezt a címet, reméli azonban, hogy találnak majd erre egy nála méltóbb jelöltet

– tolmácsolta a királynő szavait a lapnak Erzsébet személyi titkára, Tom Laing-Baker. 

A The Oldie magazin nem először adta díját a királyi család egy tagjának, 2012-ben a királynő néhai férje, Fülöp herceg lett az Év hitvese, ami ő szívélyesen meg is köszönt.

Nincs is erkölcsösebb módja annak, hogy valakit emlékeztessünk rá, hogy telik az idő, ráadásul egyre gyorsabban. Viszont örülök, hogy épp rám gondoltak.

A királynő és Fülöp volt az angol-brit monarchia évezredes történetének legidősebb uralkodói házaspárja, és a házasságban együtt töltött több mint 73 évük is példátlan a királyság fennállása óta. Fülöp csaknem pontosan két hónappal századik születésnapja előtt halt meg idén áprilisban Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján, akitől végső búcsút a windsori kastély Szent György-kápolnájában vettek.

A teljes cikk elérhető ITT.

Borítókép: MTI/EPA/Andy Rain