időjárás 4°C Paula, Vanda 2022. January 26.
logo

Beatles-tagok a Gyűrűk urában

Forrás: origo.hu
2021.12.07. 16:02
Beatles-tagok a Gyűrűk urában

A zenekar a Gyűrűk urából szeretett volna musicalt csinálni, de a szerző, J. R. R. Tolkien nem adott rá engedélyt – derül ki az Origó cikkéből.

Risikés egy város Észak-India területén Uttarakhand államban, ide utazott a Beatles, amikor Peter Jackson (a filmek későbbi rendezője) szerint kaptak egy-egy kötetet A gyűrűk urából. Nem mindenki, Ringo Starr nem emlékszik semmi ilyesmire, de Lennon, McCartney és Harrison rákaptak a regényre, nagyon tetszett nekik, és izgatottan azt tervezgették, hogy musicalt csinálnak belőle – írta az Express.

Ez 1968-ban történt, akkor még élt Tolkien, aki végül 1973 szeptemberében halt meg. Az írót nem villanyozta fel az ötlet, annak ellenére, hogy a világ talán legismertebb zenekara kereste meg ezzel.

Paul McCartney Frodót alakította volna a musicalben (akit később Elijah Wood játszott el a mozifilmben), Ringo Csavardi Samu lett volna. George Harrison állítólag Gandalf karakterét kapta volna a sztoriban, szegény John Lennon meg Gollam lett volna. Talán jobb is, hogy Tolkien megmakacsolta magát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)