Beatles-tagok a Gyűrűk urában

A zenekar a Gyűrűk urából szeretett volna musicalt csinálni, de a szerző, J. R. R. Tolkien nem adott rá engedélyt – derül ki az Origó cikkéből.

Forrás: origo.hu2021. 12. 07. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Risikés egy város Észak-India területén Uttarakhand államban, ide utazott a Beatles, amikor Peter Jackson (a filmek későbbi rendezője) szerint kaptak egy-egy kötetet A gyűrűk urából. Nem mindenki, Ringo Starr nem emlékszik semmi ilyesmire, de Lennon, McCartney és Harrison rákaptak a regényre, nagyon tetszett nekik, és izgatottan azt tervezgették, hogy musicalt csinálnak belőle – írta az Express.

Ez 1968-ban történt, akkor még élt Tolkien, aki végül 1973 szeptemberében halt meg. Az írót nem villanyozta fel az ötlet, annak ellenére, hogy a világ talán legismertebb zenekara kereste meg ezzel.

Paul McCartney Frodót alakította volna a musicalben (akit később Elijah Wood játszott el a mozifilmben), Ringo Csavardi Samu lett volna. George Harrison állítólag Gandalf karakterét kapta volna a sztoriban, szegény John Lennon meg Gollam lett volna. Talán jobb is, hogy Tolkien megmakacsolta magát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.