Több mint 150 millió dollárra mérték Prince hagyatékát

Hat évvel Prince amerikai popsztár halála után lezárult hagyatékának felmérése: 156,4 millió dollár (49 milliárd forint) vár az örökösökre.

Forrás: MTI2022. 01. 16. 15:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatéves jogi csatározás után jövő hónapban indulhat a zenész vagyonának szétosztása.

Az Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget az örökösök is elfogadták a The Minneapolis Star Tribune írása szerint.

A végső érték mellett eltörpül a Comerica korábbi 82,3 milliós becslése. Az IRS 2020-ban 163,2 millió dolláros értéket állapított meg.

Prince végrendelet nélkül halt meg 2016-ban fentanil-túladagolásban. Azóta dollár-tízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

Időközben a világsztár két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt. Másik két testvére nyolcvanas éveiben jár.

Végül a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb között.

Borítókép: Prince 1979-es albumának borítója (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.