Bőrszínük miatt utasították vissza a Grammy-jelölésüket

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 01. 06. 18:38
null
Grammy-díj rap kategóriájának jelöltjei között szinte minden évben az afroamerikai zenészek vannak többségben Forrás: FLICKR

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, akiket a gyerekzenei album kategóriában jelöltek a neves díjra. A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű. Az érintett előadók Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya nem mindenki számára kiegyenlített.

A The Okee Dokee Brothers egyik tagja pedig azt mondta, hogy úgy vélték, a visszalépéssel tudnak a legjobban tiltakozni és kiállni azon színes bőrű emberek mellett, akiket sokszor kihagynak a jelölésekből. Szerinte az ő csapatuk nem csak abból áll, hogy fehérek gitároznak a gyerekeknek, ők be akarnak fogadni mindenféle zenét a közösségükbe.

Grammy-díj rap kategóriájának jelöltjei között szinte minden évben az afroamerikai zenészek vannak többségben
Fotó: FLICKR

Mindeközben a Not the Bee oldala arra mutatott rá, hogy az elmúlt években a gyerekzenei kategóriában volt színes bőrű nyertes, erről viszont már nem számoltak be a visszalépő zenészek. Emellett azzal sem foglalkoztak, hogy más kategóriákban, például a rapnél, szinte csak színes bőrűek vannak a jelöltek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.