Frissült minden idők legjobb 500 albumának listája

Az új 500-as listán 154 új album van, és 86 album a 21. századból került fel rá.

Forrás: MW2020. 09. 26. 13:47
null
New York, 2010. július 19. A Rolling Stone amerikai magazin 2010. június 22-i számának címlapja, amelyen Lady GAGA amerikai énekesnõ látható. Az énekesnõ 2010. július 19-én új rekordot állított fel, a világon õ lett az elsõ és eddig egyetlen személy, aki 10 milliónál is több (12 millió 915 ezer) rajongóval rendelkezik a legnépszerûbb közösségi oldalon, a Facebookon. A 24 éves Grammy-díjas énekesnõ mögött jelenleg Megan Fox amerikai színésznõ áll 9 millió 833 ezer rajongóval, õket pedig Barack Obama amerikai elnök 9 millió 824 ezer tisztelõvel és Katy Perry amerikai énekesnõ 5 millió 128 ezer hódolóval követi. (MTI/EPA) Fotó: -

Az új 500-as listán 154 új album van, és 86 album a 21. századból került fel rá.

Tizenhét évvel első kiadása után napra kész állapotba hozta a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 albumának listáját, amelynek élén Marvin Gaye What's Going On című albuma felváltotta a Beatles együttes Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumát.

„Amikor 2003 decemberében először publikáltuk minden idők legjobb 500 albumának listáját, Amy Winehouse még három évre volt attól, hogy kiadja Back to Black című albumát, és Kendrick Lamar good kid, m.A.A.d city című albuma is csak majd egy évtizeddel később jelent meg. Napjaink sok sztárzenésze még akkor középiskolába sem járt” – olvasható a magazin honlapján.

Az új 500-as listán 154 új album van, és 86 album a 21. századból került fel rá. Az új 500-as lista kevésbé rockközpontú, műfajilag jóval szélesebb körből merít. Prince-nek két albuma is bekerült a legjobb 50 közé, és a The Miseducation of Lauryn Hill című album a 312. helyről a 10-re került – írták a honlapon.

„Az eltérés a régi listától azon az elméleten alapul, hogy a popzenének nincs egyetlen objektív története. Úgy vélem, hogy (az új lista) hűen tükrözi a mostani ízlést” – mondta Jon Dolan szerkesztő, aki a lista felülvizsgálatát vezette.

A lista frissítése egy éven át tartott, és a magazin szerkesztői több mint háromszáz művészt, újságírót, iparági szakembert, köztük Beyoncét és a U2 tagjait kérték fel szavazásra, hogy segítsék az új lista kialakítását.

A szavazók ötven kedvenc albumukat terjesztették fel. Több mint háromezer albumra érkezett szavazat.

Beatles-relikviákból rendez árverést a Sotheby's

A Beatles feloszlásának ötvenedik évfordulója alkalmából online árverést rendez szeptember utolsó hetében az együttes relikviáiból a Sotheby’s aukciósház.

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik, kezdve első, aláírt kislemezükkel, az 1962-ben kiadott Love Me Do egy példányával, amelynek értékét 15-20 ezer fontra becsülik a szakértők.

Licitálni lehet John Lennon jellegzetes szemüvegeinek egyikére, amely a várakozások szerint akár 30-40 ezer fontért is elkelhet a Sotheby’s aukcióján, vagy arra az iskolai papírlapra, amelyen feljegyezték, ha rosszul viselkedett az iskolában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.