Kigyógyult a rákbetegségből a kilencvenes évek egyik legnagyobb futballművésze

Brian Laudrup, a dán labdarúgó-válogatott korábbi klasszis játékosa kigyógyult a rákbetegségből.

Forrás: MTI2020. 09. 14. 19:25
Moyes, David; Laudrup, Brian
Manchester, 2014. január 5. David Moyes, a Manchester United (b) és Brian Laudrup, a Swansea City vezetõedzõje, miután a Swansea gyõzött az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, az FA-kupa harmadik fordulójában a manchesteri Old Trafford Stadionban 2014. január 5-én. (MTI/EPA/Peter Powell) Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 51 éves korábbi csatár 2010 szeptemberében jelentette be, hogy rosszindulatú nyirokcsomó-daganatot mutattak ki nála, de az orvosok szerint még korai szakaszában sikerült felfedezni a kórt.

Laudrup hétfőn a közösségi oldalán azt írta, tíz év kezelés és ellenőrzés után végre gyógyultnak nyilvánították.

A futballista pályafutása során olyan klubokban szerepelt, mint a Bayern München, a Fiorentina, az AC Milan, a Glasgow Rangers és az AFC Ajax. A milánóiakkal 1994-ben olasz bajnok és Bajnokok Ligája-győztes volt. A dán válogatottban 82 meccsen 21-szer volt eredményes, 1992-ben Európa-bajnok, 1995-ben pedig Konföderációs Kupa-győztes lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.