Magyar dokumentumfilm készült börtönbüntetésüket töltő apák meséiről

Előzetes érkezett Visky Ábel Mesék a zárkából című, börtönben levő apák és otthon levő gyerekeik kapcsolatáról szóló magyar dokumentumfilmjéhez, ami a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 04. 9:21
dokumentumfilm
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentumfilm gyártásáért felelős Proton Cinema szinopszisa szerint a filmben büntetésüket töltő apák meséket írnak, amelyek alapján mesefilmek készülnek, saját maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével.

A filmet keretező közös alkotói folyamat során belelátunk a fogvatartottak és családjaik párhuzamosan zajló életébe és nehezen működtethető kapcsolataik alakulásába.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm

A világsztár rockénekes Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm, amely kedden debütál a Berlinale programjában.

A 81 éves énekesnő először osztotta meg emlékeit, nehéz élethelyzeteit és életének legbensőségesebb pillanatait egy dokumentumfilmben.

Az amerikai művész, aki jó ideje Európában él már, a hatvanas években kezdte pályafutását, de a nyolcvanas évekbeli visszatérése után újabb generációk számára vált inspirációforrássá.

A Tina című dokumentumfilm nem szerepel a fesztivál versenyprogramjában. Dan Lindsay és TJ Martin, a produkció rendezői elmondták, hogy az énekesnő rendkívüli élettörténete keltette fel a kíváncsiságukat. Tina Turner hozzájárult, hogy a birtokában lévő magándokumentumait és archívumát felhasználják a munkához. Számos olyan anyaghoz jutottak hozzá, amelyet korábban még senki sem publikált.

A hétfőn elkezdődött Berlini Nemzetközi Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt más fesztiválokhoz hasonlóan a hagyományoktól eltérő módon, alternatív megoldásokkal rendezték meg. Péntekig a 71. Berlinale szakmai programsorozata zajlik, a fesztiválra beválogatott filmeket csak a zsűritagok és a regisztrált filmes szakemberek nézhetik meg.

A fesztivál júniusra tervez egy nyári különkiadást, amelynek programját már a szélesebb közönség is láthatja.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.