Rekordmélységben az Oscar-gála nézettsége

Több mint nézőinek felét elvesztette a Los Angeles-i Oscar-díjátadó gála a tavalyihoz képest: a helyi idő szerint vasárnap este élőben közvetített műsort alig tízmillióan nézték az Amerikai Egyesült Államokban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 27. 13:40
oscar
Az ikonikus szobrok Fotó: REUTERS Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Variety.com filmes szaklap a Nielsen közvéleménykutató előzetes adatai alapján számolt be az Oscar-gála nézettségéről. Az összehasonlítás szerint tavaly 23,6 millióan követték az eseményt a tévében, idén viszont csak 9,85 millió nézője volt. Ez 58 százalékos visszaesést jelent.

Az Oscar-gála a Super Bowl sportesemény után hagyományosan az év egyik legnézettebb showműsora az Egyesült Államokban.

A koronavírus-járvány alatt azonban sok díjátadó műsor nézettsége csökkent. A Grammy-díjátadó nézőinek száma március közepén 51 százalékkal esett vissza, a február végi Golden Globe-díjátadóé pedig 62 százalékkal.

Az ikonikus szobrok
Fotó: Flickr

A 93. Oscar-gálát a pandémia miatt közönség nélkül, bensőségesebb környezetből, két fő helyszínről, a történelmi Los Angeles-i Union Station pályaudvarról és a Dolby Színházból közvetítették kevesebb mint 200 vendéggel. A hagyományos ceremóniákat korábban a Dolby Színházban tartották több mint 3000 fős közönség részvételével.

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatták, hogy a legjobb film díjára jelölt filmeket idén kevéssé ismerte a közönség. Az év legnagyobb részében a mozik a járvány miatt zárva voltak. 1998-ban, amikor a kasszasiker Titanic 11 Oscar-díjat nyert, az Oscar-gálára 55 millió néző volt kíváncsi.

A teljes cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Íme a 93. Oscar-gála díjazottjai

Idén 93. alkalommal rendezte meg az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája az Oscar-díjátadót. A járványhelyzet miatt az idei esemény két hónappal később került megrendezésre az eredeti február 28-i dátum helyett, és idén olyan filmeket is lehetett nevezni, amelyek kizárólag streaming platformokon voltak megtekinthetőek. A jelöltek névsorát is a megszokott januári időpont után, 2021. március 15-én jelentették be. A legtöbb jelölést (tíz) idén a Mank kapta, mellette hat film kapott hat-hat jelölést, köztük az idei kedvencnek titulált A nomádok földje, amely a legjobb film Oscarját nyerte el, a benne nyújtott alakításáért Frances McDormand a legjobb női főszereplő díját vihette el és Anthony Hopkins kapta a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Az apa című drámában nyújtott alakításáért.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.