Tom Cruise egy év múlva szinte biztosan elhagyja a Földet

A színész 2021 októberében a Nemzetközi Űrállomáson forgatja új filmjét.

Forrás: origo.hu2020. 09. 25. 15:47
tom cruise
Párizs, 2017. május 31. Tom Cruise amerikai színész a fõszereplésével készült A múmia címû film párizsi premierjén 2017. május 30-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson) Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Doug Liman fogja rendezni Tom Cruise tervezett űrfilmjét, amelyet, legalábbis részben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) fognak forgatni- olvasható a hirado.hu cikkében.

A legfrissebb hírek szerint Tomot 2021 októberében küldik fel az ISS-re a rendező és az űrhajó vezetőjének társaságában, amiről a The Space Shuttle Almanac Twitter oldala számolt be.

A megosztott fotón a különböző országok elkövetkező három évre tervezett útjai láthatóak, melyek között ott szerepel Tom Cruise eddigi leghajmeresztőbb vállalkozása is.

Állítólag elég volt egy videohívás ahhoz, hogy meggyőzzék a stúdiót, ahol már elkötelezték magukat a 60 milliárd forintos büdzséjű film mellett.

A hírek szerint már eldőlt az is, hogy a forgatást Elon Musk fogja támogatni a SpaceX nevű vállalatával, így ő szállíthatja az űrbe a különböző felszereléseket és a stáb tagjait. A film koncepciójáról ugyanakkor még lényegében semmilyen konkrét információ nem áll rendelkezésre.

Az oroszok is beszállnak

Nem csak Hollywoodnak jutott azonban eszébe, hogy űrmozit forgasson, Oroszország is filmet készít, melynek célja, hogy népszerűsítse az űrutazást és bemutassa az űrhajósok hősiességét. A színészek egy Szojuz űrhajóban jutnak fel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) 2021 őszén – közölte az Orosz Szövetségi Űrügynökség, a Roszkoszmosz Moszkvában.

Közlésük szerint a film célja, hogy népszerűsítse az űrutazást és bemutassa az űrhajósok hősiességét. Producerként közreműködik Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz vezetője, valamint a Pervij Kanal állami televízió.

A film cselekményéről és a leendő színészek kilétéről egyelőre nem közöltek információkat, a tervek szerint hivatalos pályázatot fognak kiírni.

Az orosz sajtónak számos asztronauta csütörtökön elmondta, hogy nem aggódnak amiatt, hogy színészeket fognak felküldeni az ISS-re. Űrturisták is jártak már az űrben, színészeknek is sikerülni fog – mondta a gazeta.ru internetes portálnak Szergej Rjazanszkij űrhajós, aki 2017-ben járt a Nemzetközi Űrállomáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.