Tömegesen mondják vissza előfizetésüket a botrányos film miatt

A film készítői ellen eljárás is indult Texasban gyerekek erkölcstelen ábrázolása miatt.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 10. 31. 18:51
null
Nyolcszorosára ugrott szeptemberben a Netflix-előfizetéseiket lemondók száma Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik adatelemzéssel foglalkozó vállalat vizsgálata szerint nyolcszorosára ugrott szeptemberben a Netflix-előfizetéseiket lemondók száma. Az ok a platform Cuties című filmje, ami a filmben szereplő kislányok szexualizációja miatt sokak felháborodását váltotta ki. Az alkotás ellen eljárás is indult, a Netflix azonban továbbra sem távolította el a filmet.

A sok botrányt kiváltó Netflix-film közül talán a Cuties című alkotás kavarta a legnagyobb vihart, amelyet a platform szeptemberben tett közzé. A film sokak ellenszenvét és felháborodását váltotta ki, a következmények pedig már a Netflix számára is kézzelfoghatók, ugyanis mintegy 800 százalékkal megnövekedett a előfizetéseiket lemondók száma.

Nyolcszorosára ugrott szeptemberben a Netflix-előfizetéseiket lemondók száma
Fotó: PEXELS

Az Antenna nevű, adatelemzéssel foglalkozó vállalat szerint szeptember első heteiben ötször annyi előfizetőt vesztett el a Netflix, mint augusztusban összesen. A YipitData viszont még ennél is messzebbre ment, az ő adataik szerint nyolcszor annyi volt a lemondások száma szeptemberben, mint augusztusban.

A lavina még nyáron indult, amikor megjelent a film előzetese, amin már eleve sokan felháborodtak. Később a helyzet csak súlyosbodott, miután elérhetővé vált az egész film. A főszereplők 11 éves kislányok, akik egy twerk tánccsoportban „érzéki” táncot tanulnak, ezzel pedig sokak szerint szexualizálják a kisgyerekeket. Erről tanúskodtak korábban a filmhez készült plakátok is, amelyeken a lányok felnőtteknek való pózban és ruhában szerepeltek.

Egy korábbi beszámoló szerint ráadásul a filmben a fiatal kislányok ármánykodnak is, valamint megtapasztalják azt a hamis hírnevet, amit a testük mutogatásával érnek el a közösségi médiában. Sokan pedig úgy vélekednek, hogy a Cuties egyenesen a pedofíliát reklámozza.

Az előfizetések lemondására egyébként korábban petíció indult, amelyet rendkívül sokan aláírtak, illetve elkezdett terjedni a közösségi médiában a #CancelNetflix is. A filmet azonban nem távolította el a Netflix, a lemondások száma pedig drasztikusan megnövekedett.

A Cuties ellen egyébként eljárás indult Texasban a gyerekek erkölcstelen ábrázolása miatt. A vád szerint mindezt ráadásul tudatosan tették a film készítői.

Kevesebb az új előfizető, mégis jó negyedévet zárt a Netflix

Miután a Netflix az év első két negyedévében több mint 10-10 millióval növelte előfizetőinek a számát, hogy a harmadik negyedévben a növekedés csak 2,2 millió volt, de a csökkenésre lehetett is számítani, miután a koronavírus-járvány első, kijárási korlátozásokkal sújtott szakasza sok előfizetést előre hozott a kényszerűen otthon töltendő időszakra. A negyedik negyedévre hatmillió új előfizetővel számolnak.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.