Unokái szeme láttára lett rosszul Németh Lajos

„Az orvosok mindent megtettek értem” – mondta a meteorológus.

Forrás: Ripost.hu2021. 07. 18. 11:40
null
Németh Lajos meteorológus. Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Három évvel ezelőtt rosszul lettem a kertben, világos nappal sötétedést és csillagokat láttam. Tombolt a hőség, ráadásul itt volt mind az öt unokánk. Túlhajszoltam magam a gyerekekkel való ökörködésben. 68 évesen jelzett a motor, hogy ne 160-nal, csak 150-nel hajtsak” – vallotta be Ripost cikke szerint a Bors interjújában Németh Lajos.

Németh Lajos meteorológus Fotó: Képernyőkép/YouTube

„A balatonfüredi kórházba vittek, ahol az orvosok mindent megtettek értem, de erről két évig nem beszéltem, a magánügyemnek tekintettem. Megfelelő orvosi kontrollal élem az életemet, gyógyszereket szedek a szívritmus­zavarra. Ez is egyfajta jelzés volt az égiektől. Azóta sokkal jobban vigyázok magamra. Az idő múlását megállítani nem lehet, de az abból adódó negatív következményeket aktív, egészséges életmóddal megelőzni igen.”

Mint mondta, negyvenéves koráig olyan családapa volt, aki semmit nem mozgott, csak később épült be az életébe a sport.

Az 50. születésnapján például már lefutotta a 42 kilométeres maratont – derül ki a cikkből.

„A génjeimet a nagyapámtól örököltem, aki megjárta a második világháború poklát, ráadásul parasztemberként nehéz fizikai munkát végzett. Ha ő megélt 83 évet, én megcélzom a 100-at. 80 pluszosan majd jó lenne elkerülni azokat a betegségeket, amelyek megkeserítik az életet. Nyilván mindenki ezt várja, de én ki is mondom: nagyon szeretnék úgy meghalni, hogy nem tudok róla”.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy függőségéről vallott Szerednyey Béla, nem tud élni enélkül. A színész nagyon megszenvedte a koronavírust: a 63 éves színész nem kevesebb, mint egy évig küzdött a betegség szövődményeivel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.