Vérbeli koncertklipet hoz Ákos Csend leszek című dalához + videó

Idén az évzáró koncertet egy évvel el kellett halasztani a járványhelyzet miatt.

Forrás: Magneoton Music Group2020. 09. 30. 17:42
KOVÁCS Ákos
Tusndfrd, 2019. jlius 27. Kovcs kos Kossuth-djas nekes-eladmvsz koncertet ad a 30. Blvnyosi Nyri Szabadegyetem s Diktborban (Tusvnyos) az erdlyi Tusndfrdn 2019. jlius 27-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kossuth-díjas Ákos tavaly jelentkezett nagysikerű IDŐSZIGET című nagylemezével. A korongon 14 fantasztikus felvétel kapott helyet: 10 vadonatúj szerzemény és 4 sikerdal a Hazatalál EP-ről, amelyek újrakevert, újramaszterelt formában hallhatók.

A slágervárományos számok mellett még egy különlegességet tartogatott az album: Ákos 17 éves lánya is bemutatkozott rajta, szerzőként és énekesnőként egyaránt.

A lemez egyik ékköve Ákos „Csend leszek” című dala, amiben a szövegcentrikus, fülbemászó vokál, a lüktető alap és az izgalmas gitárakkordok remekül egészítik ki egymást.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ákos zenekarával tavaly is mozgalmas évet zárt: 2019-ben sorozatban ötödik alkalommal adott dupla koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Ez egyben lemezbemutató esemény is volt, hiszen az IDŐSZIGET album dalait itt hallhatta először élőben a nagyközönség.

Idén az évzáró koncertet egy évvel el kellett halasztani a járvány miatt – viszont a rajongók legnagyobb örömére már kapható a tavalyi dupla Aréna DVD-je.

Ákos: Felelősséget érzünk a közösségünkért

– Amikor megnéztük az Idősziget koncertfilmjét, olyan érzésünk volt, mintha most érkeztünk volna el oda, amiért elkezdtünk zenélni. Harminc esztendőnek kellett eltelnie, hogy odáig jussunk, amit ezen a koncertfilmen látunk. Életünk eddigi legfontosabb koncertkiadványa, mert úgy érzem, hogy ez az eddigi legfontosabb albumunk lemezbemutató koncertje – mondta Kovács Ákos zenész, dalszerző az Idősziget dupla DVD koncertfilmjük sajtótájékoztatóján ma délelőtt a fővárosi Akvárium Klubban. Idei évzáró nagykoncertjüket 2021. december 11-re halasztják.

A 2019 őszén megjelent Idősziget dalait a Papp László Budapest Sportcsarnokban tartott koncerten hallhatta először a közönség; mint mondták, a koncertfelvétel a duplakoncert két egymást követő előadás összes dalát tartalmazza három hangnormával, feliratokkal és rengeteg extrával; a kiadvány digipack csomagolásban, gazdag fotóanyagos kísérőfüzettel jelenik meg és mától kapható a boltokban.

Az Időszigeten olyan slágerek szerepelnek, mint a Hazatalál, a Nem kell más vigasz vagy a Felemel című dal. Az Elhiszem zenéjét Ákos Anna nevű lánya jegyzi, az énekes megjegyezte, hogy „Anna lányommal óriási élmény volt együtt énekelni néhány dal erejéig a dupla nagykoncerten”.

A koncertfelvételt harminc kameraállásból rögzítették, a koncerten Ákos énekelt és gitározott, Lépes Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és az új zenekari tag, Kálló Péter basszusgitáros adta a ritmikai alapokat. A zenészek arra számítanak, hogy a 2020-as őszi időszak slágere lehet az Idősziget-album újabb dala, a Csend leszek; a dal koncertklipje a DVD megjelenésével egy időben kerül ki a videómegosztó-oldalakra.

Ákos az elmaradt évzáró nagykoncertről is nyilatkozott, mint mondta: Müller Cecília véleményét kérte ki ez ügyben. – Semmiképpen sem szeretnénk olyan helyzetet előidézni, hogy valaki a mi koncertünkön fertőződik meg. Felelősséget érzünk a közösségünkért, ezért írtam az országos tiszti főorvos asszonynak egy levelet. Tudom, hogy senkinek sincs varázsgömbje, és nem lát a jövőbe, de mégis megkérdeztem tőle, hogy milyen esélyeket lát egy olyan előadás megtartására, amire már most, a reklámozás előtt több ezer jegyet értékesítettünk. Tehát elkezdhetjük-e a hírverést december 12-re vagy sem?

Udvarias, gyors választ kaptam, ebben az szerepelt, hogy nem javasolják a koncert megtartását, csak ülő helyzetben és legfeljebb ötszáz főig. Ez egyenes beszéd, ezért eldöntöttük, hogy új időpontban, 2021. december 11-én tartjuk meg a nagykoncertünket; összhangban a húsz eddigi elmaradt koncertünkkel, amelyek majdnem napra pontosan, egy évvel később lesznek megtartva – mondta az énekes.

Mint mondták: az előre megvásárolt jegyek harminc napon keresztül visszaválthatók a megváltás helyén, aki pedig menni akar a koncertre, annak jegye érvényes lesz jövőben is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.