Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szivárványos Városházát!

Nem vagyok biztos abban, hogy Zugló népe az efféle gesztusokért emelte pajzsra annak idején a túlmozgásos Karácsony Gergelyt.

2019. 06. 08. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor ezeket a sorokat írom (péntek délután), már órák óta szivárványos zászló lobog a zuglói önkormányzat homlokzatán. (Nem, nem elírás… Nem székely – szivárványos.) „A Pride ma esti megnyitója előtt azért helyeztem ki Zuglóban a szivárványzászlót, mert meggyőződésem: a 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. „Októbertől ennek a zászlónak a Városházán is helye van, miként a főpolgármesternek is a Pride-on.” (Elképzelem, mit szól ehhez Tarlós.)

Nem vagyok biztos abban, hogy Zugló népe az efféle gesztusokért emelte pajzsra annak idején a túlmozgásos Karácsonyt. Vajon hogyan viszonyulnak a Pride „meleg üdvözléséhez” a kerület lakói? Ahogy a közösségi oldalakon látom, tele vannak kérdésekkel. „Ez tényleg ennyire hülye?” – érdeklődött például az egyikük.

Emlékszem, Robert Fico volt szlovák miniszterelnök néhány éve keményen leteremtette országa budapesti nagykövetét, amiért az szivárványos zászlót tűzött ki a követség zuglói épületének homlokzatára. A diplomata a Budapest Pride iránti szimpátiáját kívánta így megosztani, csak nem kalkulálta bele, hogy zászlóbontása üzenetként is értelmezhető: hazája közösséget vállal a cifra nemiségűekkel. Ezen kaphatta föl a vizet Fico, aki még a régi szereposztásban szocializálódott: férfi a nővel, nő a férfival – ha mond ez még valamit…

Karácsonynak aligha.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.