Beszorultak a parkolóba

Érdekesség, hogy a háborgók nem a polgármesterhez vagy a gazdasági ügyekben illetékes helyetteséhez fordulhatnak, hanem Tóth Csabához, az MSZP kerületi erős emberéhez.

2020. 02. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló a főváros legmozgalmasabb kerülete – parkolóügyben feltétlenül. Minap például a Francia úti vasúti töltés mellett épített garázsok tulajdonosainak bérleti szerződését mondta fel a MÁV az önkormányzattal egyeztetve, mondván, oda egy 450 férőhelyes parkoló épül majd. Szegény érintetteket már fel is szólították: 30 napon belül bontsák le évtizedekkel ezelőtt szabályosan épített garázsukat, ellenkező esetben ötszörös bérleti díjjal számolhatnak. A barátságtalan lépés mögött a sokoldalú Horváth Csaba önkormányzata áll – bár ez nem szerepelt az ingyenbékávés szocialista ember választási ígéretei között. Az ügy érdekessége, hogy a képviselő-testület semmiféle ilyen döntést nem hozott sem az elmúlt, sem a mostani ciklusban. Egyébként teljesen értelmetlen parkolót építeni a garázsok helyén, ugyanis a sorral szemben jelenleg is kihasználatlanul áll egy korábban kialakított parkoló, ráadásul az autósok pár utcával odébb, a fizetős övezeten kívül szokták hagyni kocsijukat. (Plusz ki is válthatnák az ingyenes parkolást biztosító igazolványukat.) A megdöbbent garázsbérlők szerint a harmincnapos határidő nemcsak felháborító, de vicces is, hiszen a 8-10 tonnás betonépítményeket csak egyesével, speciális munkagépekkel lehet lebontani, ami sokkal több időbe kerül.

Momentán áll a bál. Érdekesség, hogy a háborgók nem a polgármesterhez vagy a gazdasági ügyekben illetékes helyetteséhez fordulhatnak, hanem Tóth Csabához, az MSZP kerületi erős emberéhez. Ő az a Tóth, aki a korábbi kerületvezér, Karácsony Gergely szerint „elásta volna őt”, ha visszatér Zuglóba. Talán pallosjoga is van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.