Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 3., kedd, Hermina napja
HÍR TV - SAJTÓKLUBSzerencsétlen Budapest a koszban fürdik.
Tollhegyen
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/tollhegyen/europat-vedtuk-10111355/

Európát védtük

A nándorfehérvári diadal emléknapját ünnepeljük ma. Tíz éve döntött úgy az Országgyűlés, hogy Hunyadi János törökök felett aratott győzelmének dátuma – 1456. július 22. – kiemelten szerepeljen nemzetünk kalendáriumában. Régi adósságunkat törlesztette ez a határozat.

A Hunyadi János és vitéztársai előtti tisztelgés és főhajtás azt a hazug szemléletet kívánta átírni, mely szerint a Duna partján 565 éve kivívott diadal rajtunk kívül senki mást nem érdekel. Épületes hazugság, hiszen a magyar győzelem egész Európát, az egész kereszténységet puszta létében érintette – diadalunk nyomán az egész kontinens hosszú évtizedekre megszabadult a törökveszélytől.

Nándorfehérvár óta mindenütt a keresztény világban szól a déli harangszó – igaz, jószerével csak mi tudjuk, miért. Győzelmünk titkát szűk évszázaddal később Dobó István egri várkapitány fogalmazza majd meg: „A falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”

Hunyadi János újabb nagy győzelmét ma az jelentené, ha a törökverő bajnok a Magyar Nemzeti Filmalapnál is sikert aratna; mert nemzetünk szeretné hírül adni országnak, világnak történelmének egyik legfényesebb sikerét – filmvásznon is. Ez eddig nem adatott meg, a kultúra felkentjei valamiért sosem tartották fontosnak hirdetni. Hunyadi korszakos győzelme nem illett bele a nemzetre erőszakolt „bűnös nép” koncepcióba. Szerencsénkre a Bán Mór sikerkönyveire épülő, tízrészesre tervezett Hunyadi-filmsorozat előkészületei már javában zajlanak, a forgatás jövőre kezdődik, a bajnokokat alakító szereplők már a kardjukat élezik. Él magyar, áll Buda még!

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Diadal

Kettős magyar győzelem a királyi számban! + videó
Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám ezüstérmet szerzett K–1 1000 méteren!

JOBBIK–DK-PAKTUM

Gyurcsány és Jakab előre leosztották a lapokat
Kiszelly Zoltán szerint Gyurcsány Ferenc „akár egy üveg narancslé látványos odébb helyezésével bármikor lesöpri a politikai showműsoráról” Jakab Péter mesterkélt közelségét.
A baloldali polgármester nem tett feljelentést az óvodásokat inzultáló férfi ellen
Bács István kormánypárti képviselő tette meg a feljelentést, ám azt a rendőrség bűncselekmény hiányában elutasította.

Poszt-trauma

Top sportolókat kihasználva támad a BLM
A Black Lives Matter nevű szélsőséges szervezet agymosással felérő módon fanatizálja a bűvkörébe vont hírességeket.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Aktuális

Szergej Rebrov máris menekülne az al-Ainnal aláírt szerződéséből
Az exfradista edzőnek a perre is fel kell készülnie, ha ukrán kapitány szeretne lenni.

Fricz Tamás blogja

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már politikai ellenfélként lép fel velünk (és a lengyelekkel) szemben
Szerintük Magyarország immáron nem felel meg az állítólagos európai uniós alapértékeknek, tehát nem maradt más hátra, mint hogy kiszorítsák a „klubból” hazánkat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!