Hadházy az erkölcsi alapról

Továbbra is szereplési kényszer kínozza Hadházy Ákos honatyát; szegény most épp Varga Judit igazságügyi miniszteren próbált fogást keresni.

2019. 11. 29. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is szereplési kényszer kínozza Hadházy Ákos honatyát; szegény most épp Varga Judit igazságügyi miniszteren próbált fogást keresni. A „transzparens” ember szerint a tárcavezető asszonynak nincs erkölcsi alapja, hogy a posztkommunisták figyelmébe ajánlja az Emmy-díjjal kitüntetett gulágfilmet, az Örök telet, merthogy édesapja az átkosban III/2-es szt-tiszt is volt. Hadházyt nem zavarta, hogy Varga Judit még miniszteri kinevezése előtt maga tisztázta édesapja múltját. Egy interjúban elmondta, hogy édesapja az átkosban szállodavezetői állást kapott, majd utóbb közölték vele, hogy munkájának része az együttműködés a titkosszolgálatokkal. (Ez annak idején a hódmezővásárhelyi Emlékpont nyilvános listáján is látható volt.) Édesapja, amikor rádöbbent, miért is kapott vezetői megbízást, nemet mondott a szolgálatoknak, és a szállodavezetői posztjáról is lemondott. „Ekkor én hároméves voltam; ki gondolja, hogy nekem mindezért magyarázkodnom kéne?”– nyilatkozta idén nyáron Varga Judit a PestiSrácoknak.

A miniszter asszony most közösségi oldalán tette helyre a „lószerszámos” Hadházyt: „Nekem erkölcsi és jogi értelemben sincs takargatnivalóm. Én is ott álltam az 1956-os forradalom kitörésének 50. évfordulóját ünneplő tömegben, amikor ugyanannak a rendszernek az örökösei lovasrohamot rendeltek el és szemeket lövettek ki. Kezdő jogászként, férjemmel jogi segítséget nyújtottunk a rendőri erőszak áldozatainak. Az általunk létrehozott Ne Féljetek Alapítvány anyagi segítséget nyújtott a rendőri túlkapások megalázott áldozatainak. Hol voltak akkor a […] Hadházy Ákosok?”

(Ide lenne egy erős mondatom, de azt törölné a szerkesztő.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.