Ifjúmunkás-levelezők

Idősebbeket az 50-es évek, Rákosi mellett kiálló munkáslevelezőire emlékezteti a gesztus.

2020. 05. 28. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markáns bejegyzést osztott meg minap közösségi oldalán a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Kocsis Máté az őszödi beszéd évfordulója kapcsán a fiatalokat szólította meg; egyebek közt ezt írta a trágár DK-vezérről: „2006-ban ő volt a miniszterelnök (…), ez a nárcisztikus, erőszakos, zavart ember hazudott honfitársainak és lebukott, ezt követően verette és lövette szét az ellene tüntetőket.” Kocsis figyelmeztetett, a bomlott politikus most az ifjúságot kerülgeti. „Tetszeleg, szépeket mond, nagyon igyekszik nálatok. Fiatalos tornacipőkben jár, trendiskedik (…), kell majd neki a szavazatotok.”

Másnap Láriferi is megosztott egy bejegyzést. Ő meg azt írta – milyen érdekes! –, fiatalok keresték meg, hogy tegye közzé Kocsis Mátéval kapcsolatos levelüket. (Mondjuk, nem értem, ehhez miért kellett közbeiktatni Gyurcsányt.) Az őszödi ember mellett kiálló ifjak közölték, nekik nem tetszik, amit ma látnak. „Mi tudjuk, ki az igazi Orbán Viktor. (…) Itt van az okostelefon a kezünkben, nap mint nap látjuk, hogy ez a hataloméhes, korrupt ember hogyan teszi tönkre a hazánkat, de minket nem tud átverni!” Stb.

Íme, a bizonyság: igenis szeretik az őszödi szónokot. (Gyurcsány emberi nagyszerűségéről már eddig is sokat hallottunk – leginkább magától Gyurcsánytól. Legismertebb az a megható történet, amikor sok éve egy elkóborolt vidéki kislányt fogadott be szerény villájába. Vagy az, amikor az „elájult” kormányszóvivőt kapta karjaiba Ferenc lovag.)

Az embert meghatja a váratlanul felbukkanó fiatalok bátor üzenete. Idősebbeket az 50-es évek, Rákosi mellett kiálló munkáslevelezőire emlékezteti a gesztus. Mátyásnak is voltak „hívei”. Mint a mesében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.