Mitől nemzeti?

Régen örültem ennyire hazai NB I-es futballeredménynek, mint most vasárnap a Paks–Kisvárda 3-0-nak. Nyertünk!

2021. 02. 23. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régen örültem ennyire hazai NB I-es futballeredménynek, mint most vasárnap a Paks–Kisvárda 3-0-nak. Nyertünk! Nyert a tizenegy magyarral felálló Paks a brazil, szerb, horvát, cseh, bolgár, román és fehérorosz játékosokkal pályára lépő másik „magyar”, a Kisvárda ellen, amely – talán kényszerből? – ezúttal két magyar futballistát is szerepeltetett. Örömhír ez egy olyan „nemzeti” bajnokságban, ahol a játékosok nagyjából harmada idegen. (Volt olyan mérkőzés jó múltkor, amelyen a két csapatban összesen tizenhét külföldi futballista játszott. Huszonkettőből tizenhét! Elképesztő.)

Azért csak ki kellene rázni a pantallójából, aki annak idején engedélyezte ezt az internacionalista cirkuszt. Jó, ismerjük a vonatkozó rendelkezéseket a mindenféle uniós szabályozásról meg a szabad munkaerő-áramlásról, csakhogy a (most virtuális) közönség fütyül erre. Joggal. Változtassák meg a degenerált szabályokat! Valaki szólhatna végre fölkent futballvezéreinknek, ne hozzanak már több külföldi játékost a magyar első osztályba, mert nemcsak a csapatok, de a hócipőnk is tele van velük.

Nem rasszizmus ez, nem a futballisták bőrszíne, vallása, nyelve a baj, de ez itt mégiscsak a mi nemzeti bajnokságunk lenne, álljon meg a menet! Megjegyzem, a sok idegen szerepeltetése nemhogy segít, inkább ront a magyar foci állapotán, a válogatotthoz meg semmit nem ad hozzá az internacionalista brigád, amelyet főképp másod-, harmadosztályú futballisták alkotnak. (Akik máshol valószínűleg nem kapnának játéklehetőséget. Meg főleg annyi pénzt, mint nálunk.)

A mindig magyar játékosokkal felálló Paks előtt meg le a kalappal!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.