Önök kérték

Kerpel-Fronius Gábortól a Nemzeti összetartozás emlékhelye egyértelműen megkapta a magáét.

2020. 06. 08. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy valami látszatja is legyen, milyen égető szüksége van Budapestnek öt főpolgármester-helyettesre (fejenként havi 1,3 millióért), az érintettek ciklikus rendszerességgel beülnek az ATV Egyenes beszéd című műsorába. (Így mégis biztonságosabb, mint kimenni a nép közé…) Mint a hajdani tévésorozatban: Önök kérték.

Minap a momentumos Kerpel-Fronius Gábor („Az én hőseim az SZDSZ-ben voltak”) szólt a főváros közönségéhez – a Karácsony-csapatban ő felel az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért, bármit jelentsen is ez a kacifántos munkaköri leírás. Ezúttal három témakörben osztotta meg gondolatait a felelős ember. A trianoni megemlékezésekről kijelentette, őt bizony nem hatotta meg a centená­rium, ahány ember, annyiféleképpen lehet értelmezni a diktátumot és annak hatásait. Az Országház mellett épülő Nemzeti összetartozás emlékhelye viszont egyértelműen megkapta a magáét: „Ez nem a száz évvel ezelőttnek az emlékműve, csak egy mesterséges hasítéka.” (Mondta ezt annak a Momentumnak a politikusa, amelynek testvérpártja a harsányan magyarszapuló Mentsétek Meg Romániát Szövetség.) Hogy hol tart a Városházán a megroggyant Lánchíd ügye, arról ábrándos választ kaptunk: „Az a folyamat, hogy ezt most megcsináljuk, folyamatban van.” ­Hasonlóan kimerítő felelet érkezett a ligeti építkezésekkel kapcsolatban is: a Városháza nem alkuszik a kormánnyal. Egyenes beszéd. Egyenesen riasztó.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az alvezérek ötösfogatában ki a legkétségbeejtőbb személyiség, annyi biztos, Kerpel-Fronius nem esélytelen a versenyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.