Rájött az ötperc

A Demokratikus Koalíció nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy az M1 és a Kossuth Rádió közös műsorában bemutassa programját az európai parlamenti választásra.

2019. 05. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy az M1 és a Kossuth Rádió közös műsorában bemutassa programját az európai parlamenti választásra, ez derült ki a szerda reggeli adásból. Ehelyett… de inkább átadom a szót a Gyurcsány-párt Nyugati Fény nevű hírportáljának: „A DK szóvivője (Rónai Sándor) bejutott az MTVA-ba, és leszedte a keresztvizet a közmédiáról. A riporternek szemmel láthatóan kínos volt a kritika. (…) Mint (Rónai) mondta: a DK nem vesz részt a csalásban, a figyelem elterelésében, nem kérik a júdáspénzt, a bemutatkozásra kapott öt percet. Majd felállt és kiment a stúdióból.”

És most én is elmondom, mit láttam ebből a nagy keresztvízleszedésből. Ott ült a stúdióban a műsorvezetővel szemközt egy megszeppent, kopasz fiatalember, aki a rendelkezésére álló öt percben nagyjából háromszor mondta el – mindig más mondatszerkezetben – ugyanazt. Hogy az ő pártja nem olyan ám, hogy elfogadjon a hazudós közmédiumtól öt percet alamizsnaként, még mit nem, tartsák csak meg maguknak… Mintha egy enyhén értelmi sérült páciens próbálna valamit kinyögni magából, mert nem biztos abban, értik-e, mit szeretne mondani. Ráadásul az okostelefonjáról puskázgatta a szózatát… Nagyon gáz volt a srác.

Igazat kell adnom ismerősömnek, aki azt mondta: naná, hogy ezt a Rónait küldték, és nem Dobrev Klára ment a stúdióba. Hogy nézett volna ki, ha öt álló percen keresztül azt visongja: „Európai Egyesült Államokat akarok!” Más programjuk nincs, a régivel meg mégsem állhatnak elő: „Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.