Székdobáló áldozatok

Bírósági felülvizsgálatot kértek az iráni egyetemisták, akiket azért utasítottak ki, mert durván megsértették a járványügyi szabályokat.

2020. 03. 20. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírósági felülvizsgálatot kért az a 13 iráni egyetemista, akiket azért utasítottak ki Magyarországról, mert durván megsértették a járványügyi szabályokat. A Magyar Helsinki Bizottság azonnal a diákok hóna alá nyúlt, mondván, szegények „a kormányzati propaganda célkeresztjében állnak”. Arról nem esett szó, hogy a „célkeresztben álló” diákok előzőleg a Szent László Kórházban randalíroztak, székekkel hajigálták meg az ő életükért küzdő orvosokat, ápolókat.

Nem új, hogy a demokrácia fölött őrködő „helsinkiek” provokálják a józan embereket. Volt, hogy azért gerjedtek haragra, mert a kormány egy vasat sem fizetett ki abból a Strasbourgban kiszabott pénzbüntetésből, amit két kiutasított – a helsinki aggodalmaskodók által képviselt – bangladesi migránsnak ítélt meg a bíróság. (Igaz, ha akart volna fizetni, sem tud, mert az „áldozatok” időközben elszeleltek. Okuk volt rá.) Háborogtak a „humanisták” akkor is, amikor nemrég a magyar kormány bejelentette: megvizsgálja, jogos-e a bánatpénz azoknak az elítélteknek, akiknek „rossz börtönkörülményeik miatt” sokmilliós kártérítéseket járnak ki dörzsölt sztárügyvédek.

A Helsinki Bizottság irányultságát jól mutatja alapító elnökük egy régebbi nyilatkozata. Kőszeg Ferenc azon merengett, mikor volt Magyarországnak a legrosszabb híre a világban. A fehérterror idején? A Nagy Imre kivégzését követő hetekben? Dehogy. Kőszeg szerint mindkét gyalázatot felülmúlja a déli határkerítés felállítása. No comment.

Jut eszembe, épp ma harminc éve volt az öt halottat követelő gyalázatos marosvásárhelyi pogrom, ahol magyarokat gyilkoltak. Amennyire visszaemlékszem, a „magyar” helsinkiek nagyokat hallgattak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.